Svet
22 ogledov

Odpuščena zaradi oblačil

Muslimanska naglavna ruta EPA
Prosilka azila iz Palestine je dobila službo v mestni hiši nemškega mesta, kjer pa so jo že drugi dan odpustili. Na delovnem mestu ni želela odložiti muslimanskih tradicionalnih oblačil.

48-letno begunko iz Palestine so v mestni hiši mesta Luckenwalde v bližini Berlina obvestili, da s pokrivalom, značilnim za muslimanske ženske, krši pravila, ki veljajo za delovno mesto, kar je vzpodbudilo razprave v nemških medijih.

Županja mesta Elisabeth Herzog von der Heide je odločitev utemeljila: "Pokrivalo je izraz verskih prepričanj na mestu, ki naj bi bilo neutralno. Nič drugače ni s križi, ki jih tudi ne želimo imeti v mestni hiši." Županja je dodala, da je bila napaka storjena že takrat, ko so begunko zaposlili, če že na razgovoru za delovno mesto ni želela odložiti pokrivala.

Vodja lokalnega sveta stranke CDU Sven Petke je pri tem poudaril, da takšna odločitev ni v skladu z zakonom in pri tem spomnil, da nemško Vrhovno sodišče takšnih oblačil ni prepovedalo. Član skrajno desne stranke AfD Thomas Jung pa je po drugi strani izjavil, da se muslimanom ne sme dovoljevati nošnja tradicionalnih oblačil, če hkrati po zidovih pisarn ne smejo viseti razpela.  

Po tem, ko je dobila odpoved, se je palestinska begunka prijavila na 6-tedenski tečaj "Perspektiva za begunce".

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • valerijakregar 11:13 27.avgust 2016.

    danes ob 16 uri v Lj. shod PROTI "KVOTAM" !!!!!!!!!!!!!

  • jozicamurn 10:08 27.avgust 2016.

    Sprane glave od otroštva, sužnje lastne ideologije in religije, ki jih ima za manjvredne in koze. Po domače ZABITE SO, da branijo tiste, ki jih ne branijo ampak jih omalovažujejo za svoje namene moškega ega. Vehabistične propagandistke šeriatskega prava SPIZDITE iz EU. Hvala.

  • kapibara 11:03 26.avgust 2016.

    Pizda, domačina bi zaposlili... !!