Slovenija
20 ogledov

Odškodnine najbrž še za kocke v glavo

Protest Saša Despot
Poškodbe. Protestniki poškodovali skupno 89 policistov, 15 celo huje. Večina jih je še na bolniški.

Več kot 40 policistov, ki so bili poškodovani med varovanjem dosedanjih protestov po državi, bo zaradi poškodb najverjetneje zahtevalo odškodnine. Toliko jih je namreč do zdaj za pomoč zaprosilo Sindikat policistov Slovenije (SPS). "Ta številka pa vsak dan narašča," ugotavljajo v SPS. Zahtevane zneske bo poškodovanim morala plačati država kot njihov delodajalec oziroma zavarovalnica, kjer so policisti zavarovani za primer poškodb pri delu.

"Med varovanjem protestnih shodov je bilo doslej telesno poškodovanih skupno 89 policistov in 12 državljanov," pojasnjujejo na policiji. Za zdaj niti na policiji niti v sindikatu nimajo točnega podatka, koliko poškodovanih policistov je še vedno na bolniškem dopustu in koliko jih celo še vedno okreva v bolnišnicah.

"Devetinosemdeset policistov je ogromno število, pri čemer jih je veliko še vedno v bolniškem staležu. Blizu 15 policistov pa je huje telesno poškodovanih. Ogromno škode je tudi na policijskih vozilih," dodajajo 
v SPS.

Komentarjev 3
  • Pepe007 10:15 19.december 2012.

    Dejstvo je, da policiji in represivnim organom že leta režemo krila na račun človekovih pravic. Pravilno, vendar smo mogoče že prestopili mejo, ko bi policija še lahko učinkovito zaščitila ljudi in premoženje.

  • graff 09:41 19.december 2012.

    Zakaj je toliko poškodb, zato, ker so se ,, šefi v štabu,, ustrašili hujskaških medijev, politike, Čebaškove in za svoje riti . Policiste usposobljene za hitro in učinkovito posredovanje so pustili na cedilu skoraj do konca, ko so huliganmi zaradi ...prikaži večdi nepravočasnega ukrepanja policije dobili krila in dali duška svojemu početju. Glavni krivci so v ,,ŠTABU,,!!

  • Ferluci 07:50 19.december 2012.

    Upam, da bodo od kockarjev zneske za povračilo škode ustrezno izterjali.