Šport
86 ogledov

Odslej Helios Suns Domžale

Košarkarski kamp Boštjana Nachbarja, Gregor Hafnar Igor Kovačič
Košarkarski klub iz Domžal bo v novo tekmovalno sezono vstopil s posodobljeno podobo in novim igralskim ter trenerskim kadrom.

Domžalski klub, po novem bo nosil ime Helios Suns Domžale, ima novega trenerja Gregorja Hafnarja, ki sestavlja povsem novo, svežo in mlado ekipo, novi bodo tudi dresi, posodobljena bo dvorana in celotna podoba.

V Domžalah verjamejo, da bo ravno Hafnar, ki je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve sezoni, vnesel precej svežega vetra in bo z nekoliko bolj okrnjenim proračunom skušal narediti ekipo, ki bo na tribune domžalskega komunalnega centra privabila veliko ljubiteljev košarke.

Novi lastnik je poskrbel tudi za novo ime. V klubu so se tako poigrali z imenom glavnega pokrovitelja družbe Helios. Helios je v grški mitologiji bog sonca, zato sonce tudi v imenu kluba, in sicer v angleški verziji poimenovanja Sun(s). Ne skrivajo pa, da so vzporednice iskali tudi z imenom v Sloveniji zaradi odličnih nastopov Gorana Dragića zelo dobro poznanega kluba v severnoameriški košarkarski ligi NBA Phoenix Suns. In tako, ker v zasedbi nimajo samo enega sonca, so se po vzoru moštva iz Arizone odločili za množinsko obliko, torej bodo po novem košarkarji Heliosa domžalska sonca.

Novi trener Hafnar je z vodstvom kluba na preizkus v Slovenijo že povabil pet ameriških košarkarjev, ki nastopajo v tamkajšnji študentski ligi NCAA, ter tri srbske košarkarske kandidate. "Vsi tuji igralci, skupaj s štirimi novimi domačimi kandidati, bodo sodelovali na kampu, ki se bo pričel 24. avgusta. Dve prijateljski tekmi bosta vrhunec preizkusnega obdobja, zatem pa bo trener izbral igralce, s katerimi bo sestavil zmagovalno kombinacijo za ekipo," so ob tem sporočili iz kluba.

Z novim imenom, Helios Suns Domžale, bo klub dobil nov logotip, maskoto, nove prepoznavne barve in drese. Vse to bo gledalcem prvič predstavljeno na uvodni tekmi nove sezone, v posodobljeni domači dvorani. V klubu obljubljajo, da bodo "nova, profesionalna plesno-navijaška skupina, atraktivna glasba, tematsko obarvane tekme in druga zabavna presenečenja presegla vse, kar je bilo moč na tekmah videti do sedaj".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.