Slovenija
20 ogledov

"Odslej vsa podjetja preverim na Ajpesu"

Razno 22.01.13, spletna stran ajpes, objave v postopkih insolventnosti, foto: os Osebni arhiv
Da so v prisilni poravnavi, so mu povedali šele, ko bi morali poravnati račun.

"Na Študentski areni od 23. do 25. oktobra sem delal za agencijo Imelda. To so bili trije dnevi napornega vsakodnevnega sedemurnega risanja karikatur v živo. Risal sem na stojnici, ki je bila reklama za Abanko in je dobila nagrado za najboljšo stojnico. Ker nisem dobil še nič plačano, sem jih poklical, kdaj mi bodo zasluženo nakazali, a so mi odgovorili, da do nadaljnjega ne bo nič, saj so v prisilni poravnavi," je bil presenečen Matej Kovačič, svobodni umetnik, ki je tudi Žurnalov karikaturist.

Ker za postopek prisilne poravnave ni vedel, tudi ni prijavil svoje terjatve, a mu je prisilna upraviteljica pojasnila, da bo kljub temu, če bo potrjena, svoj denar dobil – no, polovico od tega, kar mu dolgujejo, in še to v najslabšem primeru šele čez štiri leta, saj načrt prestrukturiranja predvideva do štiriletni odlog plačila.

"Odslej vsa podjetja preverim na Ajpesu," pravi Kovačič, ki ga jezi, da je Imelda predlog za prisilno poravnavo vložila že deset dni, preden je za njih opravljal delo, a mu tega ni nihče povedal.

Abanka: mi smo vse račune poravnali

Abanka je pojasnila, da je njihovo predstavitev na dogodku Študentska arena pripravila Agencija Imelda, ki se je s karikaturistom Matejem Kovačičem dogovarjala neposredno. "Abanka je bila z delom karikaturista zelo zadovoljna in je Agenciji Imelda tudi pravočasno poravnala vse stroške, povezane z izvedbo predstavitve na Študentski areni," so še pojasnili.

Komentarjev 1
  • Anda Aba 07:53 23.januar 2013.

    Takšni, ki vodijo te firme so moderne Hilde, vse nardit samo da se delavcu vzame. Res kriza kam smo prišli.