Šport > Nogomet
25 ogledov

Po diagnozi mu je klub obrnil hrbet

jonas gutierrez EPA
Argentinski vezist Newcastle Uniteda je razkril, kako ga je trener Alan Pardew po diagnozi raka na modih hladnokrvno odslovil iz ekipe.

Jonas Gutierrez je uspešno premagal raka na modih in se prejšnji mesec zmagoslavno vrnil na zelenice v dresu Newcastle Uniteda. Argentinski reprezentant priznava, da danes ne bi igral za angleškega prvoligaša, če bi tega še vedno vodil nekdanji trener Alan Pardew.

alan pardew | Avtor: EPA EPA
Vodstvo Newcastla se je na nogometaševo diagnozo odzvalo izrazito negativno, Pardew pa mu je celo svetoval, naj si poišče drug klub.

''Nikoli ne bom pozabil, kako so delali z mano. V Argentini sem prestal operacijo, kjer so mi odstranili modo. Vsi znaki so bili dobri, zato sem se novembra 2013 vrnil v Anglijo. Trener, Pardew, mi je dejal, naj poiščem nov klub, da je to najboljše za vse,'' je v izpovedi za Canal+ šokiral Gutierrez.

''Vem, da je deloval v interesu ekipe, a v takšnih primerih je potrebno upoštevati moje usluge in čas, ki sem ga preživel v klubu. Treba je upoštevati človeško plat. Nikoli nisem prosil za nič. Račune za zdravljenje sem poravnal sam, saj je zdravje najpomembnejše,'' je dodal Argentinec.

Gutierrez po operaciji ni bil deležen dostojne minutaže v dresu Newcastla, januarja 2014 pa je odšel na posojo k Norwich Cityju, kjer je nato staknil poškodbo meča, kar je njegov čas na posoji omejilo na vsega štiri tekme.

V začetku marca letos je odpravil še zadnje fizične prepreke in kot zamenjava vstopil v igro na obračunu z Manchester Unitedom, Ob prihodu na zelenico mu je soigralec Fabricio Coloccini predal kapetanski trak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.