Slovenija
105 ogledov

Ljubo Jasnič nepreklicno odstopil

Karel Erjavec in Ljubo Jasnič, Desus Boštjan Tacol
Namesto strankarski se je Jasnič odločil odpovedati funkciji državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Tako je 20. junija sklenil tudi svet stranke. Jasnič je z odstopom odlašal vse do danes.

Z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade je danes nepreklicno odstopil Ljubo Jasnič, sicer generalni sekretar stranke Desus. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, pričakuje, da bo izvršni odbor Desusa sklical sejo sveta stranke in na njej predlagal sklep o izstopu Desusa iz koalicije in njegovih ministrov iz vlade.

"Javnost pričakuje, da bo stranka DL danes uresničila napoved, ki jo je izrekla pred desetimi dnevi, da bo, če predsednik vlade Janez Janša zaradi ugotovitev iz poročila protikorupcijske komisije ne odstopi, sama zapustila vladajočo koalicijo," piše Jasnič. Ob tem opozarja, da je izvršilni odbor Desusa identičen sklep sprejel dva dni po pozivu DL.

Odstop začetek razpada koalicije?

Jasnič zato pričakuje, da bo strankin izvršni odbor nemudoma sklical sejo sveta stranke in na njej prav tako predlagal dokončni sklep o izstopu Desusa iz koalicije in njegovih ministrov iz vlade: "Pričakujem, da pri realizaciji te naše obljube volilcem ne bomo spet iskali kakšnih zadržkov."

Sicer je danes potekel ultimat DL, že popoldne pa bo stranka DL odločala o izstopu iz koalicije in odstopu Gregorja Viranta z mesta predsednika državnega zbora.

Odločitev padla že junija

Predsednik Desusa Karl Erjavec je sicer 20. junija lani napovedal, da bo svetu stranke predlagal zamenjavo Jasniča, saj naj bi zaradi njegove njegove preobremenjenosti z dvema njegovima funkcijama na organizacijski ravni v stranki nastala vrzel.

A Erjavec razrešitve pozneje ni predlagal, saj naj bi imel Jasnič močno podporo v članstvu. Namesto strankarski se je Jasnič odločil odpovedati funkciji državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Tako je 20. junija sklenil tudi svet stranke. Jasnič je z odstopom odlašal vse do danes.

Pred časom je Jasnič tudi napovedal, da se bo na volilnem kongresu Desusa, ki bo 21. marca, potegoval za mesto predsednika stranke.

Komentarjev 11
  • McBobo 17:03 23.januar 2013.

    Ladja se potaplja, podgane bežijo. To je jasen znak, da ni več pomoči tej državi brez tuje trde roke. Je že Cankar prav napisal: za hlapca rojeni, za hlapca vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Žal je tako, zgodovina se ponavlja. Imeli ...prikaži več smo priložnost enkrat dokazati nasprotno, pa nam niso pustili. Požrešnost je huda reč.

  • trojka 17:02 23.januar 2013.

    ... in se je odločil krasti samo zase :)))))

  • zdravko 16:34 23.januar 2013.

    že takrat ko je JJ bil komunist, je bilo sramotno biti komunist. Ker ima nekaj svoje lastne pameti je JJ to sprevidel in prenehal podpirati lopovske, prevarantske komuniste, ki nam neprekinjeno kradejo in uničujejo delavski razred, da bi kot oropani ...prikaži veči in pavperizirani proletarci vedno volili komuniste! A si ti tudi tak tepček?