Zdravje > Aktualno
16 ogledov

Odstop v Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke

zdravila Shutterstock
Matej Breznik je kot razlog za odstop z mesta direktorja navedel osebne razloge.

Matej Breznik je odstopil z mesta direktorja Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Kot razlog za odstop je navedel osebne razloge, so pojasnili.

Želja po optimizaciji

Nekateri pa vidijo razlog za njegov odstop v dejstvu, da namerava vlada agencijo za zdravila letos vrniti pod okrilje ministrstva za zdravje, kar bi verjetno ogrozilo Breznikov položaj na agenciji. Vlada namreč vrnitev agencije načrtuje ne le zaradi varčevanja, pač pa predvsem iz želje po optimizaciji organizacije dela. Na agenciji vladne napovedi niso sprejeli z odprtimi rokami.

Breznik je funkcijo direktorja agencije prevzel junija 2012, imenovan je bil za petletni mandat. Pred tem je bil od leta 2007 direktor podjetja Biogen Idec, podružnice ameriške multinacionalke. Med letoma 2004 in 2007 je bil kot direktor prodaje in direktor poslovne enote član vodstvene skupine podružnice britanske multinacionalke Glaxo Smith Kline, med letoma 2002 in 2004 pa centralni produktni vodja v Krki

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.