Šport
21 ogledov

Odstop vodstva protidopinške agencije Jamajke

Natalie Neita-Headley Onika Miller JADCO Kingston Reuters
Celotno vodstvo jamajške atletske protidopinške agencije (JADCO) na čelu s predsednikom Herbom Elliotom je podalo svoj odstop.

Odločitev o koncu mandata enajstih članov jamajške atletske protidopinške agencije (JADCO) bo uradno uveljavljena konec decembra in je posledica obtožb o sistematičnem kršenju dopinških pravil in prikrivanju storilcev.

"Ta korak je pomemben in gre v pravo smer. Pričakovanja javnosti so bila velika, saj je bilo potrebno zajeziti velike sume o nepravilnostih," je dejala Natalie Neita-Headley, ministrica, pristojna za šport na Jamajki. O kršenju dopinških pravil na tem karibskem otoku so govorili tudi na nedavni konferenci Svetovne protidopinške agencije (WADA) v Johannesburgu.

Avgusta, takoj po svetovnem prvenstvu v atletiki v Moskvi, je nekdanja izvršna direktorica JADCO Renee Anne Shirley za ameriški Sports Illustrated obširno spregovorila o kršenju dopinških pravil na Jamajki.

V kratkem obdobju letošnjega leta je dobilo kazni prepovedi nastopanja osem jamajških športnikov iz treh različnih športov, med drugimi šest atletov na čelu z dvakratno olimpijsko zmagovalko na 200 m Veronico Campbell-Brown, nekdanjim svetovnim rekorderjem na 100 m Asafo Powllom in dvakrat srebrno iz OI Sherone Simpson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.