Slovenija > Črna kronika
132 ogledov

Odvezan pes pod kolo kolesarja

kolesarska steza Saša Despot
Zaradi odvezanega psa, ki mu je prekrižal pot, se je telesno poškodoval kolesar.

Voznik kolesa je padel zaradi odvezanega psa, ki je nenadoma pritekel na cesto in pred kolo. Kolesar se je pri padcu lažje telesno poškodoval. 

Policisti zaradi prekrška obravnavajo skrbnico živali, ki psa ni ustrezno zavarovala. Skladno s 3. odstavkom 11. člena Zakona o zaščiti živali morajo skrbniki psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Za neupoštevanje je predpisana globa v višini 200 evrov. 

Policija opozarja, da prejemajo prijave o živalih brez nadzora v primerih zadrževanja na javnem mestu brez nadzora in v napadih na druge pse. Dodajajo, da mora biti pes na javnem mestu na povodcu, če je nevaren, pa mora imeti še nagobčnik. Skrbniki morajo poskrbeti tudi za to, da doma žival sama ne more zapustiti kraja. 

Policija poudarja, da je vsakršna odgovornost na strani skrbnika. "Enako velja tudi v prometu, kjer so lahko domače živali (psi, mačke idr.), ki lahko ogrozijo varnost cestnega prometa, na cestah le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi. Živali je tudi prepovedano voditi iz vozila ali z vozilom," zaključujejo na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.