Šport > Zimski športi
54 ogledov

ÖSV in Fenningerjeva sta si spet v laseh

Oglas z Anno Fenninger Reševalni pas/Twitter
Najboljša avstrijska smučarka razburjenja zaradi oglasne kampanje ne razume, Mercedes pa je "kolikor se da" že umaknil oglase.

Pretekli četrtek sta avstrijska smučarska zveza (ÖSV) in Anna Fenninger še skupno izdala izjavo za medije, v kateri sta se pohvalila, da sta našla kompromis in bo nadaljnje sodelovanje lahko steklo nemoteno. Med drugim se je Fennningerjeva morala obvezati, da ne bo sklepala sponzorskih pogodb brez soglasja ÖSV. Sedaj pa se je v več avstrijskih tiskanih medijih pojavil celostranski mercedesov oglas z olimpijsko prvakinjo. Oglasna kampanja, ki je nastala brez soglasja ÖSV (sponzor ÖSV je že dolga leta Audi, direktni konkurent Mercedesa), je sedaj spet razvnela prepir.

"Nimam besed, zelo sem razočaran," je za ORF povedal športni direktor ÖSV Hans Pum. "V nogometu bi to imenovali grd prekršek ali zasmehovanje nasprotnika. Po našem dobrem pogovoru mi je zadeva nerazumljiva. To občutim kot provokacijo, tudi v pogledu na druge športnike, ki nujno potrebujejo sponzorje," je bil jasen Pum.

Fenningerjeva mora računati s sankcijami

Predsednik ÖSV Peter Schröcksnadel naj bi bil nad dejanjem Fenningerjeve vse drugo kot navdušen. Med srečanjem Fenningerjeva in njena ekipa nista omenjali oglasa, tudi v pogodbi, ki jo je sklenila z ÖSV je ni bilo. "Fenningerjeva in njen menedžer Kärcher morata oglasno kampanjo takoj ustaviti. Skupaj s predsedstvom ÖSV bomo na zasedovanju odločali o sankcijah. Športnik nam ne more obljubljati enega in storiti drugo," je povedal jezni Schröcksnadel.

Mercedes oglasno kampanjo že ustavil

Mercedes je medtem že sporočil, da bo ustavil oglasno kampanjo, saj ne želijo, da bi ogrozili Fenningerjeve športne prihodnosti. Tudi Fenningerjeva je že odgovorila na obtožbe: "ÖSV sem o oglasni kampanji obvestila. Kampanja je nastala izključno v namen projekta 'Laureaus Sports for Good', ki ga podpiram. Prav tako pa z oglasom zbiramo sredstva za iniciativo 'Cheetah Conservation Fund'. Gospodje so bili o vsem tem obveščeni." 

Komentarjev 5
  • Fredi Zabukovnik 08:25 17.junij 2015.

    Zurnal, halllloooo? Zanikani rodilnik, spoli, pa to ...ss... pa dajte vsaj na hitro prebrati preden objavite, no ...

  • Ferluci 07:55 17.junij 2015.

    Pomembno, da ' bomo na zasedovanju odločali o sankcijah... ". Res, Žurnalova slovnično zelo zanimiva fraza!

  • Silvester Alič 19:41 16.junij 2015.

    anna jim je samo obljubila da bo nastopala za avstrijo.sponzorje si pa bo izbirala sama