Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Ogenj zajel Oazo, gasilec padel v nezavest

Požar na Prekorju pri Celju.
1/6
Bralec Žurnala24
Na Prekorju pri Celju je ogenj zajel poslovno stanovanjski objekt, poznan tudi pod imenom Oaza. Eden izmed gasilcev je med gašenjem padel v nezavest. Po prvih ocenah je škode za tri milijone evrov.

Ogenj še ni pogašen, so ga pa gasilci uspeli omejiti, so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi (PU) Celje.

Ob 10.14 je v Prekorju, občina Celje, zagorel poslovno turistični objekt.

Požar so po dobrih treh urah lokalizirali in pogasili gasilci iz PGE Celje ter PGD Škofja vas, Lokrovec-Dobrova, Ostrožno, Ljubečna, Vojnik, Celje-Gaberje, Babno, Trnovlje in Zagrad-Pečovnik.

Pri zahtevnem gašenju je sodelovalo preko 90 gasilcev, tri društva pa so ostala na požarni straži in sanaciji kraja požara. Ogenj, ki je zajel zgornji mansardni del objekta, je uničil okoli 70 procentov ostrešja in strešne površine velike okoli 2.000 kvadratnih metrov, zgornje prostore ter okna.

Višina materialne škode še ni znana, bo pa nedvomno zelo velika, so sporočili s centra za obveščanje. Po prvih ocenah naj bi bilo škode za med 2,8 do 3 milijoni evrov škode.

Pri zahtevnem gašenju je bil eden od gasilcev zaradi visoke temperature prepeljan v celjsko bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.