Oglaševanje
30 ogledov

Adventni dopust na morju

liburnia advent Žurnal24 main
Pred nami je najčarobnejši del leta. Ulice dobivajo praznično podobo, medtem ko na tisoče pisanih lučk osvetljuje božična drevesca. V nas se budi občutek miru in sreče. Adventni čas je tik pred vrati. Njegovo doživetje v Opatiji je gotovo ena izmed najbolj posebnih izkušenj, ki jo ponujajo v tem tradicionalnem istrskem letoviškem kraju.

Obiskovalci Opatije lahko uživajo v številnih delikatesah, se pogrejejo s kuhanim vinom, posladkajo z božičnimi kolački ter dočakajo božič in novo leto v srcu Opatije - le nekaj korakov od morja, obenem pa v pravem zimskem vzdušju.

Čokoladna presenečenja

Ljubitelji čokolade boste prišli na svoje na tradicionalnem Festivalu čokolade, ki se bo v Opatiji odvijal od 6. do 8. decembra. Za zelo čokoladen dopust lahko izberete posebno ponudbo Liburnia Riviera Hotela - tukaj lahko preverite, katera sladka presenečenja so pripravili za vas.

 

Veselo adventno pričakovanje

V Opatiji je advent namenjen pripravi in pričakovanju največjega krščanskega praznika - božiča. Vsako adventno nedeljo se prižge po ena sveča na adventnem vencu. Na Opatijski rivieri je običaj, da otroci okrasijo hišo z žajbljevimi in bršljanovimi vejicami ter borovimi vejami. Najlepši božični simbol pa je gotovo božično drevesce, pod katerega položijo darila za najdražje.

 

 

 

 

 

 

 

Naj vam ta božič zapolni srce z ljubeznijo, radostjo ter sočutjem do bližnjih in vseh ljudi na svetu. Naj v tem čudovitem obdobju zavlada mir.