Oglaševanje
1357 ogledov

Premiera sedme sezone Igre prestolov

Igra prestolov HBO
Ljubitelji priljubljene serije Igra prestolov boste po dolgem letu prišli na svoj račun. Premiera sedme sezone bo na HBO-ju 17. julija ob treh ponoči.

Daenerys Targaryen je končno zaplula proti Zahodnjemu s svojima vojskama, zmaji in novo kraljično desno roko, Tyrionom Lannisterjem.

Priljubljenega Jona Snega so razglasili za Kralja na Severu, potem ko je porazil Ramsayja Boltona v Spopadu pankrtov in vrnil Zimišče hiši Stark. V Kraljevem pristanku je zvita Cersei Lannister prevzela Železni prestol tako, da je v Baelorjevi septi sežgala vrhovnega vrabca, njegove privržence in svoje nasprotnike.

Igra prestolov | Avtor: HBO HBO
Medtem ko stara zavezništva razpadajo in nastajajo nova, vojska mrtvih koraka na Zid in grozi, da bo enkrat za vselej prekinila igro prestolov.

V prvi epizodi z naslovom Zmajev kamen bo Jon Sneg organiziral obrambo severa, Cersei bo poskušala izenačiti možnosti, Daenerys pa se bo vračala domov.

Ekskluzivno na HBO

Dobitnica nagrad Emmy® in Zlatega globusa, IGRA PRESTOLOV, se vrača s sedmo sezono, ki šteje sedem epizod. 17. julija ob 3.00 v noči iz nedelje na ponedeljek bo ob istem času kot v ZDA predvajana prvič in ekskluzivno na HBO, ponovitev bo v ponedeljek ob 20.00. Vse naslednje epizode bodo predvajali ob ponedeljkih ob isti uri.

Izjemno priljubljena serija, ki temelji na fantastičnih knjižnih uspešnicah Georgea R. R. Martina, spremlja epski boj za moč v prostranem in nasilnem kraljestvu. Čeprav smo v seriji vajeni glavnih junakov, nikoli ne vemo, kdaj se bo kdo poslovil in izgubil življenje.

V preteklih sezonah smo bili priča ljubezenskim zapletom, skrivnostim, lažem in krvavim bojem, ki so nas pustili brez sape. Oblikovalci serije obljubljajo, da bodo ljubitelji navdušeni tudi nad sedmo sezono.

Izvršni producenti serije IGRA PRESTOLOV so David Benioff, D. B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger in Bernadette Caulfied; soizvršni producenti so Bryan Cogman, Guymon Casady, Vince Gerardis in George R. R. Martin.

Igra prestolov | Avtor: HBO HBO
Z novimi igralci

Stalno glavno igralsko zasedbo serije sestavljajo to sezono: dobitnik nagrad Emmy® in Zlatega globusa Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Aidan Gillen (Petyr „Mezinček“ Baelish), Kit Harrington (Jon Sneg), Diana Rigg (gospa Olenna Tyrell), Sophie Turner (Sansa Stark) in Maisie Williams (Arya Stark).

Stalno stransko igralsko zasedbo sestavljajo: Alfie Allen (Theon Greyjoy), John Bradley (Samwell Tarly), Gwendoline Christie (Brienne iz Tartha), Liam Cunningham (Davos Morjavredni), Nathalie Emmanuel (Missandei), Jerome Flynn (Bronn), Iain Glen (Jorah Mormont), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), Conleth Hill (Varys), Kristofer Hivju (Tormund Poguba velikanov), Hannah Murray (Gilly), Carice van Houten (Melisandra), Indira Varma (Ellaria Pesek), Pilou Asbaek (Euron Greyjoy), Rory McCann (Sandor „Pes“ Clegane) in Richard Dormer (Beric Dondarrion).

Med novimi igralci v sedmi sezoni pa so: Jim Broadbent, Tom Hopper, Megan Parkinson in Ed Sheeran.


Septembra 2016 je IGRA PRESTOLOV osvojila 12 nagrad Emmy®, največ od vseh serij, med katerimi so nagrade za: najboljšo dramsko serijo, najboljšo režijo dramske serije (Miguel Sapochnik) in najboljši scenarij za dramsko serijo (David Benioff in D. B. Weiss).

Tudi septembra 2015 je serija osvojila 12 nagrad Emmy® in postavila rekord za serije v enem letu, prav tako je avgusta 2014 osvojila štiri nagrade Emmy®, septembra 2013 dve nagradi Emmy®, septembra 2012 šest nagrad Emmy®, ko je bila izenačena v številu nagrad, ter septembra 2011 dve nagradi Emmy®.


Igra prestolov | Avtor: HBO HBO

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.