Oglaševanje
382 ogledov

Slovenski alpski smučarji obiskali otroke na Debelem rtiču

1/13
Matjaž Očko, M2O
Najlepša in že kar 15 let trajajoča zgodbi o dobrodelnosti, iskrenih nasmeških na obrazih, vzklikih otroškega veselja in sreče se na Debelem rtiču tudi letos nadaljuje. 180 otrok iz socialno ogroženih družin, ki so to nedeljo letovali pod okriljem največjega slovenskega trgovca Tuš-a, so pozdravili naši smučarji in smučarke.

Slavna Pika Nogavička pa jih je popeljala na plesno popotovanje širom sveta. Nasmehov otrok, ki se vsako leto rodijo v okviru dobrodelnega projekta tudi tokrat ni bilo konca.
 

 | Avtor: Matjaž Očko, M2O Matjaž Očko, M2O
V okviru dobrodelnega Tuševega projekta Pričarajmo nasmeh jih je izmed 500 otrok, ki jih bo letos slovenski trgovec odpeljal na tedensko letovanje, to nedeljo letovalo 180. 15. obletnica projekta, v katerem so skupno našteli že 7.600 otroških nasmehov, pa je obeležila tudi poseben obisk, saj so otrokom dan polepšali slovenski alpski smučarji.

Našim športnikom, Martin Čater, Miha Hrobat in Ana Drev, se je na poti okoli sveta pridružila Pika Nogavička, ki je na ladji svojega očeta prepotovala že skoraj ves svet in spoznala gusarje vseh oceanov. Na potovanjih se je marsikaj naučila, a ker najraje od vsega pleše, je posebej za otroke Debelega Rtiča prinesla s seboj malho plesov od vsepovsod. Pod taktirko slavne Pike pa so zaplesali tudi otroci in najbolj pogumni smučarji. 

Tuš, Zlati sponzor Slovenskih alpskih smučarjev, je tako otrokom iz socialno ogroženih družin širom Slovenije, omogočil nepozabno nedeljsko dopoldne. Družbo izjemnih športnikov je namreč okronala navihanka vseh navihank Pika Nogavička, ki je kot vedno na svoji poti okoli sveta zatrdila, da se zagotovo še vrne med tako izvrstne otroke. 


Navdušenja pa ni skrivala tudi ena najboljših slovenskih smučark Ana Drev, ki meni, da »je šport neločljivo povezan s pestrim otroštvom in omogoča kakovostno preživljanje prostega časa. Otrokom je nujno privzgojiti zdravo športno aktivnost, ki pripomore k preseganju vsakodnevnih izzivov.« Vsi se namreč še spomnimo radosti, ki jih prinaša tek s prijateljem po travniku, ristanc ali metanje kamnov v bližnji potok. Za majhne radosti tako ne potrebujemo dragih pripomočkov, temveč šteje zdrava in pristna športna aktivnost, okronana s prijateljskim nasmehom.