Oglaševanje
94 ogledov

Verdijeva opera Falstaff v kinematografih Cineplexx!

CINEPLEXX FALSTAFF Žurnal24 main
Verdijeva zadnja opera, zasnovana na enem izmed najbolj znanih Shakespearjevih komičnih likov, prihaja na velika platna kinematografov Cineplexx.

Prenos v živo in najboljše doživetje newyorške Metropolitanske opere bo v soboto, 14. decembra, ob 19. uri v kinematografih Cineplexx po Sloveniji (Kranj, Celje, Maribor, Koper in Novo mesto).

Falstaff je operno delo velikega Giuseppeja Verdija, libreto zanjo pa je – v večjem delu po sloviti Shakespearjevi komediji Vesele žene Windsorske – napisal Arrigo Boito. Zgodba govori siru Johnu Falstaffu, vitezu, ki v upanju na izboljšanje svojega imetja in finančnega stanja pretkano zapeljuje kar dve poročeni dami. Njegovo spletkarstvo je seveda že od začetka obsojeno na neuspeh, a vedoč, da sam ni bil edini prevaran, Falstaff zaključi, da je ves svet ena sama šala in da je tako tudi prav. Svet Verdijeve opere je vznemirljiv prav zaradi prevar in spletk, ki so junakom tako vsakdanje, kot nam ne bodo nikoli.

Cena vstopnice za ogled opere je 20 evrov. V okviru sezone Metropolitanske opere si boste obiskovalci Cineplexxa lahko do maja 2014 ogledali znamenite opere: Rusalka Antonina Dvořáka (8. februar), Knez Igor Aleksandra Borodina (1. marec), Werther Julesa Masseneta (15. marec), La bohème Giacoma Puccinija (5. april), Così fan tutte  Wolfganga Amadeusa Mozarta (26. april) ter Pepelka Giacoma Puccinija (10. maj).

Cineplexx svojim obiskovalcem ponuja nekaj izjemnega – doživetje opere na povsem nov, izviren način. V kinematografih Cineplexx si namreč lahko v živo ogledate prenose vrhunskih opernih predstav slovite newyorške Metropolitanske opere. Njihove predstave so izjemni spektakli z najboljšimi izvajalci, kar potrjuje njihova več kot 130-letna zgodovina delovanja.

Metropolitanska opera želi operno izkušnjo deliti s čim več ljubitelji glasbe, zato že nekaj let omogočajo prenose v živo po vsem svetu. Število ljubiteljev teh izjemnih opernih vrhuncev s pomočjo sodobne tehnologije, ki omogoča neposredne prenose, vztrajno narašča. Prenosi Metropolitanske opere v kinematografih Cineplexx v živo so zato najboljša možna alternativa za sedež v oddaljenem New Yorku. Kinematografi Cineplexx zagotavljajo oster zvok in sliko, poleg opere pa vedno postrežejo z ekskluzivnimi intervjuji z igralci in vpogledom v zakulisje. In ker je tako doživetje opere res posebno, si Cineplexx ob takih priložnostih nadene še posebej elegantno podobo in s svojo ponudbo tudi ob premorih razvaja obiskovalce.

Možnosti, da nekaj tako izjemnega doživite tako blizu vas, so res izjemne. Nič več izgovorov ni, da ne bi doživeli te vrhunske poslastice, ki je bila še do nedavnega dosegljiva le redkim.

Ne zamudite sezone izjemnih dogodkov v kinematografih Cineplexx!

Nove operne in baletne predstave ter druge avanture lahko doživite v petih kinematografih Cineplexx po Sloveniji. Z vrhunskim zvokom in ostro sliko je doživetje opere res popolno!

 

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25. tradicionalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90. let, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d. o. o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film se je na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov odzvalo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano zunaj Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2013 so sledila odprtja kinematografov Cineplexx na Hrvaškem, v Srbiji in Sloveniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra lani z odprtjem prvega multipleksa v Skopju. Trenutno je tako kar 94 filmskih platen, aktivnih zunaj Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, Makedoniji in Italiji je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi kar okoli 60.000 sedežnih mest v 267 dvoranah. Lani je delovna sila podjetja štela kar 1.100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijona.