Slovenija
78 ogledov

Kupite stanovanje, videli ga boste potem

brdo2 Žurnal24 main
Stanovanjski sklad začne jutri prodajati še 189 stanovanj na Brdu, a ogled pred nakupom ne bo možen.

Kdor želi od stanovanjskega sklada kupiti stanovanje na Brdu v Ljubljani, ga bo moral kupiti na podlagi slik in tlorisov, nas je opozoril bralec. 

Stanovanjskemu skladu v prvem krogu prodaje ni uspelo prodati 189 od 342 stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu. Ko se je naš bralec zanimal za ogled, so mu na skladu namreč povedali, da ogledov ne bo in mu predlagali, da si na spletni strani ogleda tlorise.

"Ob tem sem ostal brez besed. Kdo bo pa dal ponudbo in kupil stanovanje le po ogledu tlorisa na spletni strani sklada, ne da bi opravil ogled na licu mesta. Še novega avtomobila ne kupiš le po spletni strani, si ga vsaj fizično ogledaš, da o testni vožnji sploh ne govorim," je presenečen bralec. 

Brez ogleda ne kupi nihče

"Brez da bi si ga ogledal, ni stanovanja kupil še nihče," pravi direktor Domart nepremičnin Jože Poplatnik. Edina izjema so bila podjetja, ki so med seboj kompenzirala in tako dobila določeno število stanovanj, ki si jih niso vnaprej ogledala, ampak posameznik pa nikoli ni kupil stanovanja le na podlagi slik, tlorisa in opisa, pravi Poplatnik. 

Na sklad smo poklicali kot interesenti in tudi nam so potrdili, da ogledov ni in da niso predvideni. Prijave za nakup v drugem krogu (v prvem so bili ogledi možni) sicer zbirajo od jutri do 8. novembra. 

Pojasnila stanovanjskega sklada, zakaj potencialnim kupcem ne bodo omogočili ogledov, še pričakujemo in jih bomo objavili, takoj ko jih prejmemo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.