Slovenija
54 ogledov

Takšen bo ognjemet v Ljubljani

Silvestrovanje v Ljubljani Žurnal24 main
Dolg bo približno pet minut, v kombinaciji zelene in bele barve.

"Ognjemet na silvestrski večer bo predvidoma dolg približno pet minut, v kombinaciji zelene in bele barve," pojasnjuje Nina Kosin s Turizma Ljubljana. "Zelen bo tako barvno kot v prenesenem pomenu – rakete so namreč iz biorazgradljivih materialov."

PREBERITE ŠE:

V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami, zanj pa bodo porabili približno toliko kot vsa leta. "Sredstva, namenjena za ognjemet, so vsa leta približno enaka, v primeru lepega vremena 3.500, v primeru megle pa 1.200 evrov," pojasnjuje Kosinova. Izstreljevati v meglo bi namreč dobesedno pomenilo metati denar v zrak. 

V drugih mestih so se mu odpovedali

Ognjemet bo sicer letos mogoče videti le v slovenski prestolnici, saj so se mu iz finančnih, okoljskih ali varnostnih razlogov v drugih mestih po Sloveniji odpovedali. V Novi Gorici denar, ki bi ga porabili za ognjemet, raje namenijo socialno šibkejšim, v štajerski prestolnici pa bi ga imeli, če bi našli varno lokacijo za njegovo izvedbo. A ga, letos že peto leto zapored ne bo. Ognjemeta ne bo tudi tudi v Kopru, Celju, Kranju in Novem mestu.

irma.hus@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 22:23 15.december 2015.

    Edini učinek bo v blagajni MOP-a in v žepu izvajalca.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:58 15.december 2015.

    "rakete so namreč iz biorazgradljivih materialov."To se sliš prelepo..podrobnosti?