Slovenija
36 ogledov

Desus: Erjavec zamenjave na koncu ni predlagal

Karl Erjavec, Peter Habjan, Ljubo Jasnič
1/8
Anže Petkovšek
Karl Erjavec danes na koncu ni predlagal zamenjave generalnega sekretarja Desusa Ljuba Jasniča.

Člani sveta so se namreč dogovorili, da se bo Ljubo Jasnič odpovedal funkciji državnega sekretarja v kabinetu premierja. Po besedah predsednika Karla Erjavca danes tudi ni bilo pobude za sklic izrednega kongresa.

Erjavec je po seji izvršnega odbora stranke napovedal, da bo svetu predlagal zamenjavo Ljuba Jasniča, ki naj bi ga kot generalni sekretar stranke nasledil Niko Abrahamsberg. Jasnič namreč opravlja tudi funkcijo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, zato naj bi na organizacijski ravni v stranki prišlo do vrzeli.

A na današnji seji sveta Erjavec ni predlagal Jasničeve razrešitve, pač pa so član sveta le razpravljali, kako zagotoviti nemoteno delo stranke. Na koncu so sklenili, da Jasnič ostane na svojem položaju, najverjetneje pa se bo odpovedal funkciji državnega sekretarja v kabinetu premierja. "Zadrege", ki so se pojavljale, so s tem po Erjavčevih besedah odpravljene, predsednik DeSUS pa pričakuje, da bo podpora stranki začela naraščati.

Komentarjev 4
  • dragec 09:56 21.junij 2012.

    Komaj čakam karlijevo upokojitev (in da ni član društva upokojencev Slovenije)

  • graff 14:42 20.junij 2012.

    Korl pa pravi, živela ZSMS, partija inUDBA, naš senčnik pokrije in po potrebi zakrije vse, razen, upada zamrznjenih pokojnin in futurističnega letnega dodatka ,,regresa,,! Prodal je svojo rit, prodali so jo tudi v Podkorenu, ker je tamkjašnji predsednik Desusa, zlorabil ...prikaži več stranko za svoje nizkotne potrebe, in ga dokočno, s pomočjo pete kolone sesul.Desus bo na naslednjih volitvah zagotovo izpadel iz igre, razen, če stranka ne doživi korenite spremembe, kar pa je glede na sestavo in petokolonaško miselnost, utiopija.

  • 1111 14:02 20.junij 2012.

    ...stranka upokojencev v vladi ???...šef pajac, ki stranko samo izrablja v svoj dobrobit in manipulira kako in kaj z vsemi strankami?????