Šport > Nogomet
28 ogledov

''Anglija potrebuje strokovno pomoč''

wayne rooney glen johnson EPA
Nekdanji nogometaš Gareth Southgate meni, da bi morala angleška izbrana vrsta poiskati pomoč športnega psihologa. Trije levi so namreč že petič izgubili srečanje na velikih tekmovanjih, kadar je končna odločitev padla po strelih z bele točke.

Angleško nogometno reprezentanco je po streljanju enajstmetrovk v četrtfinalu izločila Italija, zato nekdanji reprezentant Gareth Southgate, ki je strel z bele točke zgrešil proti Nemčiji leta 1996, svetuje strokovno pomoč.

''Močno verjamem v športno psihologijo. Psiholog bi pomagal ustvariti strategijo, s katero bi se lahko soočili s pritiskom,'' je za The Mirror povedal enainštiridesetletnik.''Včasih je potrebno priznati, da v določenem elementu potrebuješ pomoč. Pripravljen moraš biti sprejeti nove ideje. Naša zgodovina je polna razočaranj, kar vpliva na vse. Mislim, da ima naša zgodovina strelov z bele točke določen vpliv na ves narod. Celotnemu stadionu posrka energijo,'' je dodal nekdanji nogometa Crystal Palaca, Aston Ville in Middlesbrougha.

Hiter odgovor ''umazanega'' Savaga

robbie savage | Avtor: EPA EPA
Na Southgatove izjave pa se je burno odzval Robbie Savage, ki se nikakor ne strinja z izjavami štiri leta starejšega kolega, ampak predlaga, naj se v trenerski tim vpokliče nekdanje reprezentante, ki bodo pomagali pri delu z igralci.

''Po mnenju Southgata Anglija potrebuje psihologe, ker imajo travme s streljanjem enajstmetrovk. Daj no Gareth, resno? (Gary) Neville, (Paul) Scholes, (Owen) Hargreaves so tisto, kar Anglija potrebuje, ne pa psihologi,'' je na Twitterju zapisal Savage.

''Ne potrebuješ psihologa, da ti v glavo vsadi idejo, kako dober si. In Angleži se sprašujejo, zakaj so, kjer so. Angleška nogometna zveza potrebuje igralce kot so Neville, (David) Beckham, Scholes, Hargreaves,'' je zapisal sedemintridesetletnik, ki ga je Daily Mail leta 2008 na podlagi prejetih rumenih kartonov proglasil za najbolj ''umazanega'' igralca Premier lige. Po številu rumenih kartonov ga je do današnjega dne sicer prehitel Lee Bowyer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.