Šport
67 ogledov

OI in ZOI za zdaj le na Eurosportu

David Zaslav, Thomas Bach MOK
Mednarodni olimpijski komite je televiziji Eurosport podelil televizijske pravice za olimpijske igre 2018, 2020, 2022 in 2024.

Mok je evropski športni televizijski postaji Eurosport podelil vse televizijske pravice za ekskluzivno predvajanje štirih olimpijskih iger v obdobju od 2018 do 2024 (ZOI 2018 in 2022 ter POI 2020 in 2024) za območje skorajda celotne Evrope, z izjemo območja Rusije, so danes sporočili s sedeža svetovne olimpijske družine v švicarski Lozani.

Eurosport je v 51-odstotni lasti ameriške multinacionalke Discovery Communications s področja množičnih medijev s sedežem v zvezni državi Maryland. "Družba Discovery je pridobila ekskluzivne pravice v vrednosti 1,3 milijarde evrov na prav vseh možnih platformah, vključno s televizijo, plačljivimi ali naročniškimi programi, internetom, prenosnimi telefoni v vseh jezikih na območju 50 držav in ozemelj na evropski celini," so sporočili s sedeža svetovne krovne olimpijske organizacije.

Pri Discoveryju so se zavezali, da bodo gledalcem omogočili minimalno 200 ur programa s poletnih olimpijskih iger in 100 z zimskih iger. "Eurosport ima dolgo in slavno tradicijo spremljanja zimskih in poletnih športov, zdaj pa k temu dodajamo še olimpijske igre, največji športni dogodek na svetu. To je za nas strateška odločitev. To novo sodelovanje bo koristilo predvsem ljubiteljem športa v Evropi, ki bodo na vseh platformah dobili rekordno količino vsebin, ki bodo zagotavljale, da bo olimpijski ogenj gorel skozi celotno leto," je bil po objavi sodelovanja vzhičen David Zaslav, predsednik Discovery Communications.

Izdajali bodo podlicence

Omenjeni velikanski posel pa ne zajema območja Rusije, prav tako pa imata na območju Francije in Velike Britanije na podlagi predhodnega dogovora olimpijske televizijske pravice za obdobje 2018 do 2020 francoska javna televizija France Televisions SA in britanska javna radiotelevizija BBC.

David Zaslav, Thomas Bach | Avtor: MOK MOK
To sicer še ne pomeni, da si olimpijskih iger ne boste mogli ogledati tudi na slovenskih televizijah. "Discovery bo na več trgih po Evropi za del pravic izdal tudi podlicence," so tako Mok zapisali v sporočilu za javnost. O količini olimpijskega programa na slovenskih televizijah bo tako najverjetneje odločal denar.

"S svojo 30-letno tradicijo vodilnega ustvarjalca stvarnih TV vsebin je Discovery edini možni partner, ki poseduje ustrezno znanje, izkušnje in tehnologije za ustvarjanje, spremljanje in pripovedovanje izjemnih zgodb izjemnih ljudi. In to ne samo na vsaki dve leti, ko so na vrsti OI, ampak vseskozi in vsako leto," so še zapisali pri svetovni krovni športni organizaciji in dodali: "Dolgoletne izkušnje pri ustvarjanju športnega programa, strokovna usposobljenost za spremljanje zimskih športov, kolesarstva, tenisa in atletike ter dejstvo, da skoraj polovico programa na Eurosportu predstavljajo olimpijski športi, bo Eurosportu in Discoveryju pomagalo k ekranom privabljati strastne ljubitelje športa 365 dni v letu. Discovery in Eurosport bosta razpolagala z olimpijskimi simboli in imela dostop do bogatega olimpijskega video arhiva, kar bo Eurosport dodatno utrdilo kot evropsko matico vsega olimpijskega športa."

Zelo smo zadovoljni, da nam je uspelo doseči to partnerstvo. Menimo, da bomo samo tako zagotovili optimalno medijsko pokritost olimpijskih iger in s tem olimpijskih vrednot, ki bodo lažje in v večji meri dosegle najširše evropsko občinstvo preko vseh možnih platform," pa je izjavil Juan Antonio Samaranch, sin nekdanjega predsednika, član izvršnega odbora MOK ter pooblaščenec MOK za pravice prenosov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.