Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Okradel nadškofa in dobil osem mesecev zapora

Stane Zore Anže Petkovšek
Sodišče je 37-letnika, ki je okradel nadškofa Stanislava Zoreta, obsodilo na osem mesecev zapora.

Do kraje je prišlo 3. marca, 37-letni odvisnih od drog pa je iz stanovanja nadškofa odnesel njegov prenosni računalnik, kuverto (s 510 evri in 7500 avstralskimi dolarji) ter šampone, anorak in dežnik, poroča Dnevnik. 

Ko je z nakradenimi stvarmi odhakal, ga je srečalo nekaj ljudi. Nihče ni poklical policije, so pa od njega zahtevali, naj pokaže osebno izkaznico, in jo tudi fotokopirali, tako da ga je policija hitro izsledila. 

Zore na sodišču ni zahteval odškodnine, je pa kljub temu sodišče s sodbo odločilo, da mora tat, vrniti dobrih 5600 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Tat že v preteklosti ni bil najbolj spreten. V enem od stanovanj, v katerega je vlomil, je izgubil kartico zdravstvenega zavarovanja, še poroča Dnevnik. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ode 18:36 12.november 2016.

    Nekaj tukaj ni jasno: nikjer ne piše, kdaj je to bilo - sredi dneva ali ponoči. Da so ga legitimirali, ne pa tudi zadržali, pomeni, da je šel mimo vratarja ali varnostnika na škofiji. Ker ga niso pridržali, kljub sumljivemu ...prikaži več videzu, pomeni, da k nadškofu očitno pogosto zahajajo sumljivi tipi. Kako je vedel, za nadškofovo stanovanje? Očitno ni bil prvič v nadškofiji.

  • izRODEk 15:47 12.november 2016.

    Zore ni zahteval odškodnine saj tudi sam množično krade in je član največje mafijske organizacije na svetu. PS: Od kod mu toliko gotovine doma, če živi od darov vernikov? Lopovi eni klerofašistični!!!

  • nergač 15:27 12.november 2016.

    ko bodo tebe okradli, bomo tudi podobno komentirali: ukradli so bedaka, ovce je pa itak treba stričt. Dej mal pomisli prej, kaj napišeš, če že cenzura danes spi.