Šport
24 ogledov

Okrnjena slovenska zasedba na startu

Ilka Štuhec Anže Petkovšek
Alpski smučarji se bodo danes merili na tredicionalnem slalomu v Kitzbühlu, smučarke pa na superveleslalomu v Garmischu.

V nemškem Garmisch-Partenkirchnu bo danes na sporedu še superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Nastopili bosta Ilka Štuhec, ki bo nosila startno številko 17, in Vanja Brodnik s startno številko 55. Maruša Ferk je po grdem padcu na sobotnem smuku današnji nastop odpovedala.

Trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Štuhčeva je bila na sobotnem smuku osma, zmagala je povratnica po poškodbi Američanka Lindsey Vonn.

Medtem ko Štuhčeva s tremi zmagami v smuku in zmago v alpski kombinaciji vodi v seštevkih smukaške discipline in kombinacije, je Mariborčanka v superveleslalomskem seštevku tretja. Pred njo sta Švicarka Lara Gut in Tina Weirather iz Liechtensteina. Gutova je dobila prva dva superveleslaloma v tej sezoni v Lake Louisu in Val d'Iseru, na obeh je bila druga Weiratherjeva, Štuhčeva pa je vpisala peto in sedmo mesto.

Štuhčeva je sicer v petek popoldne na kondicijskem treningu utrpela zvin gležnja, na sobotnem smuku pa je nastopila s pomočjo protibolečinskih tablet. Tretji ženski superveleslalom v sezoni se bo začel ob 12. uri.

V avstrijskem Kitzbühlu se bo letošnje tekmovanje za pokal Hahnenkamm sklenilo še s klasičnim slalomom, na startu katerega bosta dva Slovenca Štefan Hadalin s številko 47 in Žan Kranjec s številko 67.

Prva vožnja sedmega moškega slaloma za svetovni pokal bo ob 10.30, začetek druge pa bo 13.30. Vodilni v slalomskem seštevku Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zmagal na štirih slalomih v tej zimi, bo startal kot tretji. Vodilni v skupnem seštevku Avstrijec Marcel Hirscher in drugi v seštevku discipline, ob odsotnosti Kristoffersna zaradi spora z matično zvezo zmagovalec uvodnega slaloma v Leviju, je dobil startno številko 6.

Zmagovalec slaloma na zagrebškem Sljemenu Italijan Manfred Mölgg ima številko 7. Njegov rojak Stefano Gross bo odprl predzadnji slalom pred februarskim svetovnim prvenstvom v St. Moritzu. Naslednji teden bo še moški slalom pod žarometi v Schladmingu. Do konca sezona pa bosta nato še dva slaloma, in sicer 5. marca v Kranjski Gori in finale v Aspnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.