Svet
11 ogledov

Okruten umor kot iz filma

Zapor Shutterstock
Moški iz El Pasa v Teksasu je obsojen na dosmrtni zapor zaradi umora svoje soproge in pred tem še zaradi umora njene sestre in očeta, piše Independent.

41-letni Samuel Velasco Gurrola je, kot piše Independent, sprva nameraval ubiti le svojo soprogo Ruth Sagredo, da ta ne bi mogla pričati zoper njega v primeru zaradi spolnega nasilja.

Leta 2008 je najel plačanega morilca, da ubije ženinega očeta, in sicer z namero, da soprogo, ki se je skrivala pred njim, namami na očetov pogreb. Njegov načrt se ni uresničil; na očetov pogreb žene zaradi strahu pred njim ni bilo. Mesec dni kasneje je ubil še njeno sestro; a njenem pogrebu se je nesrečna ženska vendarle pojavila, kar se je izkazalo za usodno napako. Ubita je bil med pogrebnim sprevodom.

Zaradi peklenskega načrta je porota potrebovala le tri ure, da je obsodila 41-letnika. Njegov odvetnik je napovedal pritožbo in izpostavil, da so porotniki povsem spregledali nekaj kontradiktornih dejstev.

Obsojeni 41-letnik je bil sicer skupaj z bratom in sestro na čelu kriminalne združbe, ki je tihotapila drogo v Združene države Amerike, poleg tega so bili odgovorni za niz ugrabitev na območju El Pasa v letih 2009 in 2013.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.