Magazin
32 ogledov

Oktoberfest letos še dražji

Oktoberfest EPA
V Münchnu se konec tedna začenja Oktoberfest, cene hotelskih nastanitev pa so temu primerno že zasoljene. Hoteli so se v Münchnu podražili za kar 72 odstotkov.

Festival Oktoberfest, ki vsako leto privabi več kot šest milijonov ljudi z vsega sveta, poleg gostincev razveseli tudi hotelirje. Ti so cene nastanitev v bavarski prestolnici med festivalom povišali za kar 72 odstotkov, poroča spletna stran za primerjavo hotelskih nastanitev Trivago. Za nočitev v dvoposteljni sobi bo tako treba odšteti v povprečju 212 evrov, kar je 89 evrov več kot prejšnji mesec. Podražitev je mogoče opaziti tudi na letni ravni, saj je treba za namestitev v Münchnu letos odšteti sedem odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Dražje modne prestolnice

Septembra se hoteli na račun tedna mode podražijo tudi v evropskih modnih prestolnicah. Teden mode v Milanu, ki poteka te dni, je hotelske nastanitve podražil za okoli 52 odstotkov, v Parizu se je cena nočitve povišala za 49 odstotkov, v Londonu pa za sedem odstotkov.

Ljubljana ne zaostaja

Cene hotelskih nastanitev pa so zaradi EuroBasketa višje tudi pri nas. V Ljubljani je za sobo v povprečju treba odšteti 161 evrov, kar je 64 odstotkov več kot avgusta in 44 odstotkov več v primerjavi z lanskim septembrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.