Šport
51 ogledov

Olimpija do dveh točk

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v tekmi 9. kroga lige Ebel po podaljšku premagali Graz99ers s 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0).

Ljubljanski hokejisti so po pričakovanjih prikovani na dno lestvice Ebel, a proti tekmecem iz Gradca, ki jih vodi slovenski trener Ivo Jan, za Štajerce pa igra tudi reprezentant Ken Ograjenšek, so upali na prvo zmago po rednem delu v tej sezoni. Te sicer v rednem delu ni bilo, zato pa so domači dobili dve točki za zmago po podaljšku.

Slovensko hokejsko dogajanje se je v zadnjih dneh sicer osredotočilo tudi na zaplet na superpokalni tekmi, po kateri so se poraženi Jeseničani pritožili zaradi prevelikega števila tujcev v ljubljanski ekipi, za zdaj pa krovna hokejska zveza zapleta še ni rešila.

Na ledu v dvorani Tivoli so se v začetnih minutah nekoliko bolje znašli gostje. Domači vratar Jeff Frazee je imel nekaj več dela kot Sebastian Dahm, izkazal se je predvsem ob prodoru Oliverja Setzingerja, pozneje pa so imeli priložnosti tudi domači. Prvo je Nik Pem po kombinaciji z Galom Korenom zapravil, minuto pozneje pa je bil Jonathan Harty dovolj natančen, da je razveselil najzvestejše navijače v Tivoliju.

V drugi tretjini so se domači dobro branili, ko so imeli tekmeci dvakrat igralca več, sami so si lepo priložnost pripravili po prodoru Chrisa Langkowa, ki ga je sicer slabo končal, potem pa tudi sami zapretili ob "power-playu". A kljub nekaj nevarnim strelom gola ni bilo. Zato pa je zadetek nekaj minut pozneje padel na drugi strani, ko so gostje po le nekaj sekundah izkoristili prednost dveh igralcev. Pred koncem tretjine pa so domači zamudili priložnost za novo vodstvo, ko osamljeni Kristjan Čepon ni najbolje ujel odbitega ploščka.

Na začetku zadnjega dela se je več dogajalo pred golom zmajev, a mreža se ni zatresla, blizu je bil Mario Petrovitz s strelom v vratnico. Vendar tudi zeleno-beli niso bili brez priložnosti, le dovolj natančni niso bili pred Dahmom, ki je v 48. minuti dobro posredoval po prodoru Raphaela Bussiersa. Ob koncu tretjine domači niso izkoristili prednosti igralca več, po hitrem nasprotnem prodoru Gradca pa se je izkazal Frazee.

V podaljšku so bili za malenkost boljši gostje, a so imeli zadnjo besedo domači. V 66. minuti, ko sta imeli ekipi na ledu le še po tri igralce, je Langkow lepo podal izza gola, Sacha Guimond pa z močnim strelom zadel za 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.