Šport > Košarka
11 ogledov

Olimpija do prve zmage v sezoni

Brandon Jefferson Union Olimpija/Martin Metelko
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu lige Aba premagali Mornar z 81:72 (20:15, 41:39, 68:52).

Košarkarji Uniona Olimpije so v tretjem nastopu v ligi Aba - decembra jih čaka še zaostala tekma s Krko - zabeležili prvo zmago. Po dveh nesrečnih in tesnih porazih so v dvorani Tivoli premagali novinca v regionalnem tekmovanju, črnogorski Mornar iz Bara.

Ljubljančani so do zmage prišli v drugem polčasu in po precejšnjih nihanjih v igri. V prvem delu so namreč zapravili trinajst točk naskoka (28:15), v zadnji četrtini pa so morali braniti prednost 66:50 iz konca tretjega dela.

Tekmo sta prelomila Nikola Janković, ki je bil s 23 točkami (met iz igre 9:12) in osmimi skoki prvo ime tekme, ter organizator igre Brandon Jefferson, ki je ob 16 točkah in štirih zadetih trojkah zbral še pet podaj. Do dvomestnega števila točk sta prišla tudi Blaž Mesiček (11) ter Gregor Hrovat (10).

"Mislim, da nam je nekoliko lažje po prvi zmagi v sezoni. Težko je začeti sezono po dveh tesnih porazih. Izgubili smo tudi derbi. Sedaj nam je nekoliko odleglo. Mislim, da nam bo zmaga pomagala tudi v bodoče, saj smo lahko bolj sproščeni. Dokazali smo, da lahko zmagujemo v Ligi ABA," je po tekmi dejal Mesiček.

Union Olimpijo v prihajajočem tednu čakajo kar tri tekme v treh različnih tekmovanjih. V sredo bo začela z nastopi v evropskem pokalu, gost v Tivoliju bo Lokomotiva Kuban Krasnodar, v petek bo v državnem prvenstvu gostovala na Polzeli, naslednjo nedeljo v ligi Aba pa v Beogradu pri Partizanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.