Šport
10 ogledov

Olimpija do treh golov in točk

Rodić Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Olimpije so v prvem kolu državnega prvenstva s 3:1 premagali novomeško Krko.

Kljub nekoliko boljšem začetku Novomeščanov, so Ljubljančani povedli že vc 10. minuti tekme. Kot prvi je uradni zadetek za Olimpiji v tej sezoni zabil povratnik po poškodbi Andraž Šporar. Mladi napadalec je izkoristil napako gostujoče obrambe in poslal žogo za hrbet vratarja Matka Obradovića.

Zmaji so vodili do 39. minute, ko je obrambo gostiteljev na čelu z vratarjem Aleksandrom Šeligo s strelom presenetil Martin Šaban. A Olimpija je vseeno na glavni odmor krenila z golom prednosti. Že v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je namreč Nik Omladič z 20 metrov neubranljivo sprožil s prostega strela. V drugih 45 minutah so domačini nadzirali potek dvoboja, vse dvome o zmagovalcu pa je razrešil Aleksandar Rodić. Ta je v 69. minuti po podaji Darijana Matića zadel z glavo.

V Mariboru je bila tekma med prvaki in Rudarjem v prvem polčasu zelo zanimiva, obe ekipi sta si namreč pripravili kar nekaj lepih priložnosti, a sta Jasmin Handanović na eni in Matjaž Rozman na drugi strani kar nekajkrat preprečila vodstvo tekmeca. 

Več sledi ...

 

Tekme 1. kola: 

Celje : Zavrč  0:1 (0:0)
Šafarić 76.

Olimpija : Krka  3:1 (2:1)
Šporar 10., Omladič 45., Rodić 69.; Šaban 39.

Maribor : Rudar  _:_

Jutri:
Radomlje - Luka Koper
Gorica - Domžale 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.