Šport
35 ogledov

Podprvak boljši od novinca

Šport: Naš prvoligaš ostaja brez trenerja, vrača se Slaviša Stojanović! - Radomlje, Koper, Dejan Djuranović Anže Petkovšek
V prvem kolu državnega prvenstva so Radomeljčani klonili proti Kopru, Domžalčani pa so bili v gosteh boljši od Gorice. Že prej so slavili še Maribor, Olimpija in Zavrč.

Igralci Radomelj so v krstni tekmi med slovensko nogometno elito doživeli poraz. Podprvaki iz Kopra so bili na domžalskem stadionu vse od prve minute boljši tekmec, do 49. minute so zadeli dvakrat in nato nadzorovali potek tekme. Domači so vseeno prišli do gola, ki pa ni bil dovolj za kaj več.

V 43. minuti je gostom prvič uspelo zatresti domačo mrežo. Mitja Lotrič je lepo našel Jako Štromajerja, ki je sprožil, strel je Vjekoslav Andrić ustavil, odbito žogo pa je v gol poslal Perica Ivetić. Primorci so takoj po prihodu na zelenico v drugem polčasu skušali povišati vodstvo, kar jim je uspelo v 49. minuti. Po podaji iz kota se je pred Andrićevim golom najbolje znašel Štromajer in zadel z glavo. V 84. minuti so domači dosegli prvi prvoligaški gol, čeprav so ga zabili Koprčani kar sami. Miha Gregorič je z glavo skušal podati vratarju, vendar je žogo poslal za hrbet Božidarja Radoševića.

V zadnji tekmi 1. kola so Novi Gorici gostovali Domžalčani. Ti so se prav tako veselili gostujočega uspeha, zmagali so z 1:0. Odločitev je padla v 10. minuti, ko je po lepi podaji Zenija Husmanija goriške branilce prehitel Alen Ožbolt in z glavo premagal vratarja vrtnic Vasjo Simčiča. Novogoričani so sicer na tekmi večkrat poizkašili s streli kot Domžalčani, a so bili neučinkoviti.

Trije goli za tri točke

Olimpija in Krka sta se pomerili dan prej. Kljub nekoliko boljšem začetku Novomeščanov, so Ljubljančani povedli že v 10. minuti tekme. Kot prvi je uradni zadetek za Olimpiji v tej sezoni zabil povratnik po poškodbi Andraž Šporar. Mladi napadalec je izkoristil napako gostujoče obrambe in poslal žogo za hrbet vratarja Matka Obradovića.

Zmaji so vodili do 39. minute, ko je obrambo gostiteljev na čelu z vratarjem Aleksandrom Šeligo s strelom presenetil Martin Šaban. A Olimpija je vseeno na glavni odmor krenila z golom prednosti. Že v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je namreč Nik Omladič z 20 metrov neubranljivo sprožil s prostega strela. V drugih 45 minutah so domačini nadzirali potek dvoboja, vse dvome o zmagovalcu pa je razrešil Aleksandar Rodić. Ta je v 69. minuti po podaji Darijana Matića zadel z glavo.

Odlična vratarja, gol v mreži Rudarja

V Mariboru je bila v soboto tekma med prvaki in Rudarjem v prvem polčasu zelo zanimiva, obe ekipi sta si namreč pripravili kar nekaj lepih priložnosti, a sta Jasmin Handanović na eni in Matjaž Rozman na drugi strani kar nekajkrat preprečila vodstvo tekmeca. Prvi gol na tekmi je padel v 71. minuti, ko je po hitrem protinapadu Maribora zadel branilec Mitja Viler. Ta je po odlični podaji Dareta Vršiča prišel sam pred Rozmana in ga naposled le uspel premagati. Mreži se do konca tekme nato nista več zatresli. V drugih 45 minutah je bil sicer v napadu najbolj aktiven Agim Ibraimi, ki je odigral svojo stoto tekmo v dresu vijoličastih. 

Že v petek je do prvih treh točk prišel Zavrč. Ta je v Celju z 1:0 ugnal domačo ekipo. Celjani so sicer že v prvem polčasu trikrat zatresli okvir vrat gostov, ob koncu drugega dela pa zastreljali še enajstmetrovko. Edini zadetek na tekmi je v 76. minuti s prostega strela zabil Nikola Šafarić.

Tekme 1. kola: 

Celje : Zavrč  0:1 (0:0)
Šafarić 76.

Olimpija : Krka  3:1 (2:1)
Šporar 10., Omladič 45., Rodić 69.; Šaban 39.

Maribor : Rudar  1:0 (0:0)
Viler 71.

Radomlje : Luka Koper  1:2 (0:1)
Gregorič 84./ag; Ivetić 43. Štromajer 49.

Gorica : Domžale  0:1 (0:1)
Ožbolt 10. 

Komentarjev 1
  • mihatirs 08:06 21.julij 2014.

    Morm rečt, da so se Radomlje dobr upirale in bojo znal kakšnemu točke pobrat, Olimpija me je presenetla s svojo igro-dejansko so igral povezano in kreativno-vprašanje je kakšna je realna moč Krke, Maribor rutinirano do prve zmage, Zavrč z veliko ...prikaži več sreče do treh točk!