Šport > Košarka
14 ogledov

Olimpija: Glavni del je opravljen

union olimpija navijači stožice šal Boštjan Tacol
Union Olimpija je tik pred zdajci odplačala dolg do Vladimirja Golubovića, Edina Bavčića in Dušana Djordjevića, uradno obvestilo o dokončni deblokadi Fibe pa pričakujejo v naslednjih dneh.

"Mi čakamo, da se blokada Fibe tudi dejansko umakne. Te stvari trajajo nekaj časa, kar je povsem normalno zaradi takšnih in drugačnih postopkov. Pričakujemo, da se bo to zgodilo drug teden, potem pričakujem kakšen odgovor iz Evrolige, ki je obveščena o vsem dogajanju. Mi verjamemo, da je to dovolj, saj je bila to glavna zahteva. Kot sem dejal, čakamo na uradni odziv Evrolige, a glede na to, da do zdaj ni bilo nič negativnega, pričakujemo, da bi moralo biti vse v redu," se tiskovni predstavnik Matevž Župančič nadeja, da bodo vodilni možje Fibe že v nekaj dneh dokončno odstranili blokado in Union Olimpiji omogočili, da nato normalno začne sestavljati ekipo za naslednjo sezono.

Po odplačilu dolgov Vladimirju Goluboviću, Edinu Bavčiču in Dušanu Djordjeviću, ki so do svojega denarja prišli prek arbitraže, se delo za Olimpijine funkcionarje še ni končalo, saj celoten dolg s tem še ni odplačan. A zdi se, da bo Olimpija kljub temu lahko brez večjih težav in seveda v skladu s finančnimi zmožnostmi sestavila ekipo za naslednjo sezono in zaigrala v Evroligi. "Načrt poplačila ostalih dolgov bo potrebno predložiti. V prvi vrsti so tukaj igralci," dodaja Zupančič, ki pojasnjuje, da za poplačilo preostalih dolgov ne bodo dobili časovne omejitve, kot v zgoraj omenjenem primeru: "Tako konkretno, kot je bilo v tem primeru, ne. Pač v najkrajšem možnem času do začetka sezone, da ta ni ogrožena v nobenem primeru. Oni gledajo s stališča tekmovanja. Če se zgodi, da bi nek klub sredi sezone crknil, bi to pomenilo katastrofo. Ali pa da začneš sezono z mlado ekipo, ker ne moreš registrirati tujcev, je to s stališča tekmovanja, televizijskih pravic in vsega ostalega katastrofa. Tega si oni ne smejo privoščiti. Če pa smo mi urejeni, tudi z majhnim proračunom, in normalno funkcioniramo, potem ni nobene ovire za naš nastop."

Ko bo Fiba tudi uradno umaknila blokado, zmaje čaka naporno sestavljanje ekipe. Kljub nekaterim govoricam, da naj bi na trenerski stolček znova sedel Zmago Sagadin, bo Olimpijo po besedah Zupančiča tudi v naslednji sezoni vodil Sašo Filipovski. "Trener je Sašo, ki ima pogodbo. Se pa bo moralo vse skupaj odviti zelo kmalu. Ni pa panike, da bi morali zdaj na vrat na nos sprejemali neke odločitve, ki bi jih lahko nato obžalovali," je dejal Zupančič in še pristavil: "Vse delamo v smeri, da se vse uredi tako, kot je treba. Povsem potrjeno še ni, dokler ni uradno, da se ne bi kaj zapletlo, ampak načeloma kaže, da je vse več ali manj urejeno."

Komentarjev 1
  • vico 21:06 22.julij 2012.

    zdej pa sam naprej.prva postaja prvak