Šport > Nogomet
22 ogledov

''Olimpija ima nekaj več od drugih''

julius wobay SPS/NK Olimpija
Slovenski državni prvak ima po šestih odigranih krogih na prvenstveni lestvici točko prednosti pred Gorico.

Olimpija je na tekmi šestega kroga Prve Lige TS premagala Domžale (3:1) in kljub zmagi Goričanov, ki so bili z 2:1 boljši od Radomelj, ostala na prvem mestu ligaške lestvice. Eden od junakov derbija v Športnem parku je bil strelec tretjega zadetka Julis Wobay.

''Z dolžnim spoštovanjem do konkurentov v Prvi ligi Telekom Slovenije, toda Olimpija ima nekaj več v primerjavi z ostalimi moštvi. Ne le individualno kakovost, ki je v naši ekipi več kot očitna, temveč tudi moštveni duh, ki ga mnogi zanemarjajo, a pri nas pride še toliko bolj do izraza, ko nam kdo stopi na žulj. Po porazu z Rudarjem smo želeli pokazati, da čez noč nismo pozabili igrati kakovostnega nogometa,'' je za uradno spletno tran ljubljanskega kluba povedal Wobay.

''Vesel sem zaradi odličnega odziva celotnega moštva po nenadejanem porazu z Rudarjem. Kajti, odzvali smo se na najboljši možni način in pokazali, da smo ekipa v pravem pomenu besede. Od prvega sodniškega žvižga dalje smo bili osredotočeni na cilj, in ko je tako, nas je zelo težko premagati. Motivacija in želja vseh v moštvu sta bili na najvišji ravni, kar se je navsezadnje potrdilo tudi na zelenici,'' je dodal napadalni vezist.

''Ko ekipa igra dobro, potem je tudi učinek posameznika boljši, vidnejši. Tokrat nas je bilo kar nekaj takšnih, ki smo bili zelo razpoloženi za igro. Ni manjkalo odličnih kombinacij, domiselnih akcij, v katerih so lahko gledalci uživali ter ne nazadnje videli tri izjemno lepe zadetke. Bili smo razigrani, všečni, agresivni, dominantni in odločni, da z novimi tremi točkami znova zasedemo vrh prvenstvene razpredelnice. Toda nič od tega, kar smo videli minulo soboto, ne bo ostalo v lepem spominu naših navijačev, če vsega skupaj ne nadgradimo v prihajajočem domačem obračunu s Koprom,'' je prepričan 32-letni Afričan.

Olimpijo v sedmem krogu domačega prvenstva čaka tekma s Koprom, drugouvrščena Gorica pa bo gostila Domžale. Mariborčani, ki so s porazom proti Aluminiju še poglobili svojo krizo, bodo novo priložnost iskali v Celju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.