Šport > Nogomet
77 ogledov

Olimpija in Koper napredovala

(Olimpija - Domžale) prva liga marijan pušnik Katarina Ponjavić
Ekipama Celja in ptujske Drave sta se danes v četrtfinalu nogometnega pokala Slovenije pridružila še Olimpija in Luka Koper.

Ljubljančani so v osmini finala v Ivančni Gorici zmagali s 3:1, Koprčani pa v Kranju proti Zarici s 3:0. Preostale tekme 2. kogl bodo na sporedu v sredo.

Olimpija, igrala je v precej spremenjeni postavi in brez nekaterih udarnih igralcev, je na kar lepo zasedenih tribunah pričakovano zgodaj povedla, svoj prvenec v ljubljanskem dresu je po sedmih minutah igre dosegel Brazilec Danilo Mariotto, ki se je po napaki obrambe znašel sam pred domačim vratarjem.

V 63. minuti so nekoliko neprepričljive goste domači, sicer tretjeligaši, presenetili in prek Marka Šajna izid izenačili. Toda to je bilo le kratkotrajno izenačenje, že tri minute pozneje je Ezekiel Henty po podaji iz kota z glavo povedel svojo ekipo na 2:1, končni izid pa je postavil Dejan Djermanović v 81. minuti.

Na obračunu Zarice in Kopra je prvoligaš drugoligašu prav tako zabil tri zadetke. V 48. minuti je zadel Amar Rahmanović, v 78. in 84. minuti pa se je dvakrat med strelce vpisal Patrik Posavac.

Izidi 2. kola pokala Slovenije:

Zarica Kranj : Luka Koper 0:3 (0:0)
Ivančna Gorica : Olimpija 1:3 (0:1) 

Sreda:
Ilirija - Domžale
Farmtech Veržej - Zavrč
TKK Tolmin - Maribor
Rudar Velenje - Krka

Že odigrano:
Mura : Celje 0:3 (0:2)
Drava Ptuj : Triglav Kranj 6:4 (1:1, 1:0) - po 11 m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.