Šport
45 ogledov

Olimpija izgubila proti KAC-u

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 9. kroga lige Ebel izgubili s celovško ekipo KAC z 1:4 (0:2, 1:0, 0:2).

Ljubljančani so v zadnjem krogu dobro igrali dve tretjini, nazadnje pa visoko izgubili pri vodilni ekipi iz Znojma. Tokrat pa so, za začetek petkovega športnega dne v prestolnici - v tivolskem klubu so začetek tekme premaknili na popoldanski termin, da se ne bi prekrivala z večerno nogometno v Stožicah - ljubitelji športa lahko na delu videli celovški KAC, ekipo s sredine lestvice. Na koncu pa so celovški rdeči zmaji zasluženo premagali domače zelene.

Morda bi se uvodna tretjina razpletla drugače, če bi v enem prvih napadov domačih na začetku tekme ob številčni prednosti Andrej Hebar namesto obeh vratnic zadel mrežo tekmecev. Tako pa so pobudo pozneje prevzeli gostje, domačim pa so sredi tretjine pokazali, kako je treba odigrati "power-play", saj so zadeli že po desetih sekundah. Prednost pa so nato še povečali, ko je bil Luke Walker zelo natančen in zadel tik pod prečko.

V drugem delu so bili domači za odtenek nevarnejši in igra bolj enakovredna kot v prvem, toda akcije Ljubljančanov so bile brez nevarnih zaključnih strelov. Ko je že kazalo, da bo rahla terenska premoč zeleno-belih ostala brez učinka, pa so se pri naslednji igri 5-4 navijači v Tivoliju le razveselili, ko je vratarja Pekko Tuokkolo z močnim strelom z modre črte premagal Stefan Chaput.

Toda gostje in njihov "power play" so se spet izkazali že v 43. minuti, tokrat so Celovčani za gol potrebovali le osem sekund ljubljanske kazni. V naslednjih minutah so sicer spet domači prišli do enakovrednejše igre, toda podobno kot večji del druge tretjine brez pravega učinka. Tako kot je bila brez učinka zadnja domača prednost igralca več, gostje pa so, ob izenačenih močeh, postavili piko na i za končnih 4:1.

V nedeljo bodo zmaji imeli naslednjo domačo preizkušnjo, tekmec bo madžarski Fehervar, v torek pa bo za konec domačega trojčka sledila še tekma z Dornbirnom.

Liga EBEL:

Telemach Olimpija : KAC 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.