Šport
59 ogledov

Olimpija izgubila tudi proti Dornbirnu

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 11. kroga lige Ebel izgubili z Dornbirnom s 3:4 (2:1, 1:1, 0:2).

Krajši niz domačih tekem lige Ebel so ljubljanski hokejisti končali še s tretjim porazom v zadnjih treh dvobojih. Potem ko so razočarali predvsem na zadnji tekmi s Fehervarjem, ko so bili ob slabi igri še neučinkoviti, so danes dve tretjini igrali precej bolje, a popustili v zadnji in tekmecem dovolili preobrat.

Začelo se je tako kot na zadnjem dvoboju, s prečko domačih. A nadaljevanje je bilo le boljše, saj so domači ob prvi številčni prednosti zadeli, uspešen je bil Roland Kaspitz. Zatem je lepo priložnost zamudil še Nik Pem, po napaki v ljubljanski obrambi pa so gostje prišli do izenačenja po strelu iz bližine. A je bilo nadaljevanje spet boljše, saj so zmaji hitro prišli do novega vodstva, ko je vratarja gostov z močnim strelom od daleč presenetil Maks Selan.

Druga tretjina je bila nazadnje usodna za zmaje, tudi danes se je začela slabo, ob razmerju 4-4 so namreč tekmeci hitro izenačili. A igra zeleno-belih je bila precej boljša, borbena in trda, kar so hitro pokazali tudi pred golom Dornbirna, lepo izdelana akcija ob "power-playu" je prinesla novo vodstvo, strelec je bil Aleš Mušič. Tudi po tretjem golu so bili domači boljši, pritiskali proti vratom Floriana Hardyja, toda mreža se kljub nevarnim strelom Andreja Hebarja in Mušiča ni še enkrat zatresla.

Zadnji del so zmaji začeli z igralcem manj po kazni Selana iz druge tretjine, a so se dobro ubranili, prestali pa tudi vse močnejši pritisk Dornbirna, ob katerem je imel več dela vratar Oliver Roy. Opravljal ga je dobro, tudi ko se je igra večji del nadaljevanja, z izjemo lepe priložnosti Mušiča, preselila pred njegov gol, nato pa klonil v 53. minuti in ekipi sta bili spet na začetnem izhodišču.

Zadnje minute so ponudile odprto igro in več priložnosti na obeh straneh, po neodločnosti v obrambi domačih pa je tri minute pred koncem Matt Siddall odbiti plošček poslal v mrežo. Olimpija pa nato z igralcem manj v zadnjih dveh minutah ni zmogla moči za izenačenje.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v petek gostovali v Salzburgu.

Liga EBEL, 11. krog:

Telemach Olimpija : Dornbirn 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Kaspitz (3.), Selan (17.), Mušič (27.); Sylvester (14.), Greentree (24., 53.), Siddall (58.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.