Šport > Nogomet
68 ogledov

Olimpija zaslužila pol milijona

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Ljubljanski kolektiv v zadnjem času ne kaže dobrih predstav, a imajo v taboru "zmajev" vseeno razlog za zadovoljstvo.

Ljubljanska Olimpija je pozimi v Basel prodala Andraža Šporarja, Švicarji so zeleno-belim takoj nakazali 2,8 milijona evrov. V pogodbi o prestopu pa sta bila dva potencialna bonusa in do prvega je Olimpija že upravičena.

Basel je namreč z zmago nad Sionom v soboto (2:1) osvojil svoj sedmi zaporedni državni naslov in prav to je bil pogoj, da Švicarji Olimpiji izplačajo dodatnega pol milijona evrov. Še 500 tisočakov bodo v Ljubljani dobili, če bo Basel prvak tudi naslednje leto. 

Šporar (s 17 zadetki še vedno prvi strelec letošnje Prve lige) za Basel sicer ni veliko igral, saj se je kmalu po začetku spomladanskega dela sezone poškodoval in je še vedno v fazi rehabilitacije.

A to ne igra vloge in Milan Mandarić se lahko veseli lepega zneska. Ob tem velja dodati, da je Olimpija pozimi v moskovski Lokomotiv za kar pet milijonov evrov prodala tudi Ezekiela Hentyja.

Bo zmogla tudi Olimpija?

Olimpija pet tekem pred koncem prvenstva vodi na lestvici, ima enako točk kot Maribor, ki ima odigrano tekmo več. V nedeljo bodo zeleno-beli gostovali na zanje neugodni Bonifiki, kjer bo Koper iskal nujno potrebne točke v boju za obstanek.

Olimpija v zadnjem obdobju ne kaže dobrih predstav, nazadnje je v Stožicah izgubila s Krškim (0:1), pred tem je doma le remizirala z Zavrčem (1:1). Ljubljančane pestijo predvsem težave v napadu, saj je Blessing Eleke poškodovan, Danko Lazović pa je že zapustil klub.

Naslednji teden bo v Stožicah na sporedu veliki derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bi lahko odločilno vplival na boj za naslov prvaka.

andraž šporar basel predstavitev twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Lavdan 11:33 01.maj 2016.

    To kar se dela v nogometu je čisti kriminal. Nogometaše prodajajo kot solato in jim je važen samo denar.