Šport > Nogomet
103 ogledov

Novi dom Olimpije tik ob obvoznici?

Hipodrom Stožice mapio.net
Aktualni državni prvaki nimajo svojega centra za trening, a to bi se lahko v kratkem spremenilo.

Predsednik ljubljanske Olimpije Milan Mandarić je večkrat izrazil željo, da bi zeleno-beli imeli "svoj dom". V Stožicah, kjer igrajo domače tekme, so le najemniki, treninge pa opravljajo na različnih lokacijah, največkrat vadijo na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški.

Tam pogoji za treniranje niso idealni in Mandarić si prizadeva, da bi imel njegov klub svoj trening center. Za to seveda potrebuje zemljišče in kot kaže bo na že večkrat omenjeni lokaciji vendarle zrasla potrebna športna infrastruktura.

Mandarić naj bi bil blizu nakupa zemljišča ob Hipodromu Ježica, poroča EkipaSN. Lokacijo od stadiona in dvorane Stožice pravzaprav loči le ljubljanska obvoznica in zato je toliko bolj primerna za Olimpijin dom.

Investirala naj bi tudi MOL

Kot dodaja EkipaSN naj bi Mandarić lastnici zemljišča - Mestni občini Ljubljana, plačal med 3 in 3,5 milijona evrov, poleg vadbenih površin pa naj bi tam zrasle tudi slačilnice, spremljevalni objekti in nastanitvene kapacitete. 

Tudi MOL naj bi načrtoval nogometno investicijo in sicer tik ob stadionu Stožice. Tam naj bi se zgradila tri nogometna igrišča za potrebe mladinskega pogona Olimpije.

Komentarjev 2
  • KOJAK 14:13 24.september 2016.

    Klub ima pionirje, kadete, mladince, člane, treningi, tekme, ... verjemi da ni samo par ur na dan.

  • Lavdan 08:10 24.september 2016.

    Stvar je zelo rentabilna, če 10 tisoč kvadratnih metrov uporablja en klub par ur na dan, s tem da je še cel kup vzdrževalnih stroškov.