Šport > Košarka
21 ogledov

Olimpija lovi Tajfun

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
V sinočnjem slovenskem derbiju tretjega kroga Lige ABA so košarkarji Tajfuna suvereno ugnali Krko (74:51) in prišli do druge zmage v sezoni, ki jo bo drevi lovila tudi Union Olimpija v Stožicah (19.00) proti Sutjeski.

"Dogovorili smo se, da moramo našo igro igrati 40 minut, prav tako pa smo vedeli, da je ključ do zmage obramba. Pred drugim polčasom smo se še enkrat poudarili, da moramo vztrajati pri svoji igri po kateri moramo biti prepoznavni. To nam je uspelo še bolj kot sem sam pričakoval," je bil po odlični predstavi svojega moštva v glasnem celjskem Golovcu zadovoljen trener Tajfuna Dejan Mihevc.

"V zadnjih dveh tekmah smo se nekoliko lovili, tokrat pa nam je v drugem polčasu igra stekla tako kot mora. Ekipa Krke je zelo čvrsto moštvo in menim, da smo prikazali več kot suvereno predstavo."

Prvi strelec Tajfuna je bil s 14 točkami Sandi Čebular, ki že razmišlja o novem zahtevnem gostovanju v Beogradu: "Ni važno, kdo da največ točk, ampak je važen ekipni uspeh. Z izjemno obrambo smo nasprotnike omejili na le 51 točk. Dokler bomo igrali tako v obrambi in se medsebojno pomagali, bomo zmagovali. Sedaj moramo hitro pozabiti na to tekmo in se pripraviti na tekmo pri Crveni zvezdi."

Strateg Krke Ivan Velić je po solidnem prvem polčasu v nadaljevanju le nemočno spremljal bledo predstavo svojega moštva. Razloge za popoln kolaps je takole opisal: "Nismo se držali dogovorjenega, nismo delali majhnih osebnih napak, dovolili smo lahke koše in Tajfun se je razigral. V drugem polčasu enostavno nismo bili v tekmi. 46 prejetih točk je preveč, v napadu smo bili neorganizirani in Tajfun, ki je igral z večjo energijo, je zasluženo zmagal. Pravi profesionalci se po takih porazih znajo dvigniti, videli bomo, kako bo to uspelo nam."

Popraviti skok in obrambo

Drevi se bo v lov na drugo zmago v regionalnem tekmovanju podala Union Olimpija, ki bo proti črnogorski Sutjeski v vlogi nespornega favorita. Trener zeleno-belih Gašper Potočnik je pred drugo domačo tekmo v sezoni kljub vsemu previden: "Ne glede na to, da je debitant v ligi ABA, je Sutjeska v prvih dveh kolih odigrala zelo pogumno in odločno. Gre za ekipo, ki je izjemno borbena in ne pozna predaje. Zaustaviti moramo predvsem njihovo tranzicijsko igro, saj izjemno dobro tečejo. Popraviti moramo skok in obrambo z naše zadnje tekme. Časa za trening pred tekmo ni bilo veliko, a prav vse ekipe so v istem položaju."

"Časa za pripravo na nasprotnika nam ni ostalo veliko zaradi natrpanega urnika tekem, a se zavedamo, da so prav vsi so v zelo podobnem položaju. Odigrati bomo morali predvsem boljše v obrambi in skoku, kot na prejšnji tekmi, če želimo zmagati," je dodal prvi organizator igre zmajev Zack Wright.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.