Šport > Nogomet
9 ogledov

''Smatram, da mi nismo bedaki''

(Maribor - Luka Koper) krunoslav kruno jurčićprva liga Simon Maljevac
Nogometaši Maribora od sobotnega prvenstvenega derbija pričakujejo zmago in tri točke, je na današnji novinarski konferenci dejal trener Maribora Krunoslav Jurčić,

Strateg slovenskea državnega prvaka je poraz na prejšnjem derbiju, ko je proti Olimpiji izgubil z 0:3, pripisal prevelikemu številu preveč napak, po njegovih besedah pa napake ponavljajo samo bedaki.

Tako kot iz vrst Olimpije, tudi pod Kalvarijo dan pred tekmo, ki ga bodo v soboto ob 20.15 gostile ljubljanske Stožice, veje optimizem. Ljubljanski stadion bo prvič na ligaški tekmi razprodan, glede na motivacijo obeh ekip, pa se obeta prava nogometna poslastica.

"Vidi se, da je pred nami derbi, prišli ste v velikem številu. Trenirali smo dobro, naredili vse kar smo želeli, se malo umaknili tudi v Rogozo med reprezentančnim premorom. Na voljo imam vse igralce, razen Aleša Mertlja, ki ima kartone in dveh poškodovanih, na meni je, da pri igralcih poskrbim za vroče srce in hladne glave. Tri točke so tri točke, gremo po njih," je smelo razložil Jurčić.

Mariborskega stratega nadvse veseli, da je ekipa v Olimpiji dobila dostojnega tekmeca. Čeprav slovenskega derbija še ni doživel osebno, se zaveda, da bo prisotnih veliko emocij. "Nekaterim medijem sem pred časom dejal, da je dobra Olimpija, ki se je letos pojavila, zelo dobra za naš nogomet, za našo ekipo, dela nas boljše. Spoštujemo njihove rezultate in točke, ki jih imajo. A tudi mi smo dobri, gremo odigrati moško tekmo. Vsak derbi s sabo nosi emocije, pokazali smo kakovost na zadnjih tekmah, to bo izredna tekma, upam, da bodo gledalci uživali in da bomo razveselili naše navijače," je dejal Jurčić.

''Slovenskega derbija še nisem doživel''

Seveda ni razkril, kako se namerava tekmeca lotiti. "Vse s prve tekme smo dobro analizirali, videli, kje smo delali napake, te so vedno prisotne, vsi jih delamo. A samo bedaki jih ponavljajo, smatram, da mi nismo bedaki. Slovenskega derbija še nisem doživel, ampak vem kako je. Igralci so zelo motivirani, trenerji imamo tako nekaj manj dela. Sicer prejšnjega derbija ne moremo kar izbrisati, ampak lahko rečem, da so igralci maksimalno motivirani. Upam na pravo tekmo, ekipa je zelo dobro trenirala, igramo dobro in sem optimist," je dejal mariborski trener.

"Ne dajem veliko na tradicijo, imamo nove okoliščine, vse skupaj vpliva na oblikovanje ekipe. Jutri bomo dobri. Pozivam pa ob tem navijače, da bo to praznik nogometa. Mi bomo dali vse od sebe, naj bo navijanje dobro in miroljubno v okviru civiliziranega sveta," je zaključil Jurčić.

''Vemo, kdo je dominanten v Sloveniji''

Tudi Agim Ibraimi, ki je med reprezentančnim premorom uspešno nastopal za Makedonijo, meni, da je ekipa povsem nared za derbi, ki bi sicer moral biti na sporedu že 24. oktobra, a ga je begunska kriza in s tem pomanjkanje policistov za varovanje dogodka, prestavila na jutri.

"Pripravljeni smo maksimalno, spoštujemo nasprotnika, v Ljubljano gremo po tri točke in verjamem, da se bomo s tremi točkami vrnili nazaj. Moramo izpolniti vse naloge, ki jih bo dal trener, če jih bomo, bomo srečni mi, pa tudi navijači. Olimpija je prva ekipa, vemo kdo je dominanten v Sloveniji. Ne bi rad govoril, kaj in kako bomo jutri, osredotočeni smo na našo igro, če bomo dobri, bo vse dobro," je dejal makedonski reprezentant.

Vijoličasti so navajeni igrati pred polnimi tribunami, za Olimpijo bo to novost. "Pripravljene imamo tudi kopačke za sneženje, kot profesionalci moramo imeti vse zraven, če bo dež ali sneg. Spoštovanje imam do vseh navijačev, na tekmo grem kot profesionalec. Navajeni smo, da so stadioni polni, morda bo to zdaj večji pritisk za Olimpijo. Ne bomo napadli brez glave, kot sem rekel, na nas je, da izpolnimo naloge," je zaključil Ibraimi.

Tekmo bo sodil Davor Drečnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.