Šport > Nogomet
34 ogledov

Ljubljančani po tri točke v Ljudski vrt

Luka Elsner Olimpija Ljubljana SPS/Olimpija Ljubljana
Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane bo spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije začel kar na večnem derbiju v Mariboru (20.15).

Ekipi sta po jesenskem delu točkovno izenačeni na vrhu lestvice, kljub izdatni prenovi ekipe pa so v ljubljanskem taboru pred obračunom v Ljudskem vrtu samozavestni.

"Iskreno povedano - imam pozitivne občutke, ne glede na vse spremembe. Čutiti je pozitiven naboj, pozitiven stres tudi pri fantih. Imamo super izziv pred nami, ta cilj imamo v mislih od začetka priprav. Ne čutim negativne napetosti v smislu, da ne vemo, kaj delamo, ampak nasprotno. To je zame dober znak in upam, da bodo fantje zaradi tega čutili umirjenost pred tem dogodkom, ker smo zagotovo sposobni zmagati v Ljudskem vrtu in moramo čutiti to samozavest, da je naša skupina pripravljena na ta boj," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener Olimpije Luka Elsner, ki je pred obračunom z Mariborom dobil pomembni "okrepitvi", saj se po po poškodbah vračata vratar Nejc Vidmar in branilec Nemanja Mitrović.

Slednji po osmih mesecih okrevanja po poškodbi ostaja optimist in pravi, da je kakovost na ljubljanski strani. "Maribor igra že nekaj časa v podobni postavi. Dobro ga poznamo, je zelo dobra ekipa, igralci so uigrani, ampak moramo gledati nase. Mislim, da imamo večjo kakovost kot Maribor. Tega spoštujemo kot klub, spoštujemo igralce in vse, toda če bomo dobro igrali, se nimamo česa bati," pravi srednji branilec zeleno-belih, Vidmar, tudi novi kapetan, pa je poudaril, da bo na derbiju zagotovo pestro, a da bodo tako kot vselej startali na tri točke.

Eden tistih, ki ga slovenska javnost slabo pozna, bržčas pa tudi sobotni tekmec, je 20-letni krilni nogometaš Nathan Oduwa, ki bi lahko predstavljal presenečenje za tekmeca in pomagal kakšno žogo (prvoligaši bodo v spomladanskem delu igrali z novo uradno žogo - Adidasovo Krasavo, sicer uradno žogo pokala konfederacij 2017) spraviti za hrbet Jasmina Handanovića.

"Čaka nas velika tekma, vsi igralci govorijo o njej, stadion bo poln, toda smo prvaki, šli bomo brez strahu in upajmo, da bomo uresničili vse trenerjeve zamisli," je povedal mladi Nigerijec, ki je pred tem kariero pilil pri Tottenhamu. Ta je le eden od številnih novincev oziroma povratnikov v ekipo, spomladi bodo dres Olimpije, ki so jo med drugimi zapustili številni nosilci na čelu z Miho Zajcem, Antoniom Delameo Mlinarjem, Etienom Velikonjo, Dejanom Kelharjem ..., nosili še Daniel Avramovski, Alexandru Cretu, Dino Štiglec, Rok Baskera, Issah Abass, David Tijanić, Kingsley Boateng in Branko Ilić.

 
Komentarjev 1
  • ljimonad 15:49 22.februar 2017.

    naši nekdanji brati imajo lep pregovor: Sanja svinja kukuruz