Šport
60 ogledov

Olimpija nadaljuje niz slabih rezultatov

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 10. kroga lige Ebel izgubili z madžarskim Fehervarjem z 0:1 (0:0, 0:1, 0:0).

Ljubljančani so danes igrali drugo od treh domačih tekem v petih dneh. Na petkovi prvi proti Celovčanom jih je pokopala predvsem velika neučinkovitost. Nekaj podobnega je bilo tudi danes, neučinkovita predstava pa je ob podobno nerazpoloženem madžarskem tekmecu prinesla tesen poraz.

Zmaji so od začetka pritisnili proti vratom Miklosa Rajne, ki je imel več dela kot domači vratar Oliver Roy. Vseeno pa je še vedno šepala izvedba "power-playa", v prvi tretjini so imeli domači dve takšni priložnosti in precej strelov, a nobenega dovolj natančnega za gol, za nameček pa je Madžarom še dvakrat pomagal okvir gola. Lepe priložnosti so imeli Jure Sotlar, Anže Ropret in tudi branilec Boštjan Groznik, tik ob izteku tretjine pa še Kristof Reinthaler, a je tudi njegov strel zgrešil cilj.

Obe obrambi in vratarja so bili v glavnih vlogah tudi v nadaljevanju. Domači so pritiskali, se otresli tudi nekajminutnega pritiska tekmecev, potem pa imeli med 32. in 34. minuti ob novi številčni prednosti več zelo zrelih priložnosti za vodstvo. Toda ne Andrej Hebar po prodoru, ne Fabian Scholz od daleč in ne Stefan Chaput iz bližine niso zadeli, zato pa so bili v tem elementu boljši Madžari. V 39. minuti so izkoristili slabo menjavo domačih in razredčeno obrambo ter prišli do vodstva. Ob koncu sta imela priložnosti za izenačenje Roland Kaspitz in Miha Logar, a je ostalo pri tesnem zaostanku.

Zadnja tretjina je bila odprta, ekipi pa sta si v valovih pripravljali priložnosti. Domače je reševal vratar Roy, pred vrati Fehervarja pa so se zaman trudili Stefan Chaput, Kaspitz in Ropret. Strelska nezbranost je ostala, nekajkrat se je sicer izkazal tudi Rajna, vendar pa domači niso izkoristili niti šeste številčne prednosti, še več, v protinapad jim je ušel Andrew Sarauer, a mu je Roy preprečil veselje. V zadnji minuti so vrata domačih ostala prazna, a številčna premoč v polju je spet ostala neizkoriščena in Madžari so s tesnim nogometnim izidom odnesli vse točke iz Tivolija.

Krajša serija tekem v domači dvorani se bo končala s preizkušnjo proti Dornbirnu v torek.

Liga EBEL, 10. krog:

Telemach Olimpija : Fehervar 0:1 (0:0; 0:1, 0:0)
Kevin Wehrs (39.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.