Šport > Košarka
55 ogledov

Olimpija pogojni član lige Aba

Arena Stožice Saša Despot
Vodstvo regionalne košarkarske lige Aba je v Budvi določilo, kateri klubi bodo v sezoni 2016/17 igrali v tem tekmovanju.

V ligi Aba so Helios Suns, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda MTS, Partizan NIS, Mega Leks, Budućnost VOLI, MZT Skopje, Mornar in FMP. Union Olimpija je tudi zraven, a le, če bo pravočasno izpolnila finančne zahteve.

Union Olimpija je dobila posebno povabilo, tako imenovani wild card, ki ga mora plačati. Če ne bo izpolnila finančnih zahtev, bodo 14. mesto v ligi zapolnili z drugim klubom glede na lestvice nacionalnih prvenstev Hrvaške, BiH, Makedonije in Slovenije.

Da bi zagotovili kakovost tekmovanja, so se pri ligi Aba, kot poroča njena spletna stran, odločili za to, da bo najslabša ekipa izgubila pravico nastopa v sezoni 2017/18.

Sezona se bo začela 1. oktobra, redni del pa se bo končal 11. marca 2017. Končnica se bo začela 18. marca, konec pa je predviden za 15. april.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.