Šport > Košarka
52 ogledov

Olimpija poražena v Podgorici

Devin Oliver Union Olimpija FMP Beograd Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 10. kroga lige Aba izgubili na gostovanju v Podgorici proti Budućnosti s 74:84 (11:19, 32:45, 54:67).

Ljubljančani so v zahtevnem ritmu treh tekmovanj odigrali tretjo tekmo v petih dneh, potem ko so sredi tedna izgubili v evropskem pokalu pri Lokomotivu, v petek pa premagali Tajfun v državnem prvenstvu. Tokrat so se podali v Podgorico, kjer so imeli domači košarkarji Budućnosti status jasnega favorita v dvoboju z ekipo z dna lestvice.

Po uvodnih minutah se je ta teorija že začela potrjevati v praksi. Še preden so so gostje dobro zavedli, kaj se dogaja, je bilo na semaforju 10:0. A so se zato zmaji zbrali in preprečili katastrofo. Pravzaprav so bili sredi druge četrtine povsem blizu popolnemu preobratu; potem ko so zaostanek najprej znižali, so po seriji košev Brandona Jeffersona in Jureta Pelka ter njunih trojkah celo izenačili na 24:24. A niso znali zadržati takšne ravni, domači pa so po nekaj minutah odlične igre spet pobegnili za skorajda 15 točk in si pred drugim polčasom ustvarili lepo zalogo (45:32).

Gostiteljem ni bilo težko zadržati približno takšne razlike, a kakršno so začeli drugi polčas. Olimpija se ni mogla približati, podgoriška ekipa je brez težav vzdrževala razliko približno desetih točk in na koncu s takšno tudi zmagala.

Pri domačih sta bila s po 16 točkami najučinkovitejša Boris Savović in Petar Popović, pri Ljubljančanih je z 21 izstopal Jefferson, zadel je tudi štiri trojke, po 12 pa sta jih dodala Mirko Mulalić in Blaž Mesiček.

Naslednja tekma v regionalnem tekmovanju zeleno-bele čaka v ponedeljek, 28. novembra, ko bodo gostili vodilno Crveno zvezdo.

Liga Aba, 10. krog:

Budućnost - Union Olimpija 84:74

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.