Šport > Košarka
17 ogledov

Olimpija zadnji ponudbi Spursov ni mogla reči ne

aron baynes union olimpija fenerbahče EPA
Pri Unionu Olimpiji so prek svoje uradne spletne strani (www.union.olimpija.com) potrdili, da je s San Antonio Spurs vse dogovorjeno za prestop Arona Baynesa. Pri zeleno-belih so dan po sprejetju ponudbe že dorekli vse potrebno glede odhoda Avstralca čez lužo.

"Aron je moral izkoristiti življenjsko priložnost in pri tem ga nismo želeli ovirati," je ob objavi novice povedal trener Sašo Filipovski"Ker je prestop zadovoljil tudi klub, prevelikega objokovanja ne sme biti. Ne glede na odhod igralca sem vesel in ponosen, da se je na tak način pokazal sad našega dela. Želimo mu veliko sreče in uspehov v nadaljevanju kariere."

Na spletni strani Uniona Olimpije so zapisali, da so še pred mesecem dni "kljubovali ponudbam za avstralskega centra", da pa po zadnji ponudbi San Antonio Spurs to ni bilo več mogoče. Aron Baynes se bo tako po tem, ko so pri Olimpiji v četrtek že dorekli zadnje podrobnosti o njegovem odhodu, po opravljenih zadnjih formalnostih (podpis pogodbe, zdravniški pregled) odpravil v ligo NBA.

"Klub se je pred odločitvijo vnovič znašel pred dilemo, a se tokrat odločil drugače kot pred časom, saj je prišlo do bolj ugodne ponudbe tako za Union Olimpijo kot tudi za igralca samega, ki edinstvene priložnosti, da pri 26 letih uresniči svoje sanje, ni mogel zavrniti. V klubu smo ocenili, da Baynesa ne bi bilo primerno zadržati na silo in mu dovolili omenjeni prestop," so še zapisali na spletni strani Olimpije (www.union.olimpija.com).

Čas za Omića, prihaja tudi Sulejmanović

Praznino po odhodu drugega strelca in prvega skakalca moštva naj bi zapolnil Alen Omić, ekipi pa se bo v večji meri priključil tudi Emir Sulejmanović, ki je prejšnji teden v Barceloni osvojil naziv najkoristnejšega igralca na prestižnem turnirju najbolj obetavnih mladinskih ekip Evrope. "O morebitnih okrepitvah iz tujine, bomo v klubu razmislili v okviru danih finančnih zmožnosti in tržišča," so še dodali na spletni strani.

"Zadnja ponudba nas je vse nekoliko presenetila in znova postavila pred staro dilemo, ki tudi tokrat ni bila majhna. Po razmisleku in pogovoru z igralcem ter njegovim zastopnikom, smo sprejeli odločitev. Aronu ne bi želeli ovirati naslednjega koraka v njegovi karieri in ga v klubu zadržati pod prisilo do konca sezone, ko se mu bo pogodba iztekla in bo postal prost igralec brez odškodnine," je povedal predsednik kluba Jani Möderndorfer.

"Ponudbe tokrat tudi Baynes sam ni želel zavrniti. Ne smemo tudi pozabiti, da se klub še vedno nahaja v fazi sanacije in mora žal pogosto svoje poslovne poteze podrediti tudi temu, da bo lahko uspešno izpeljal tekočo sezono in še mnoge naslednje, naši športni cilji pa tudi po Aronovem odhodu ostajajo dosegljivi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.