Šport > Nogomet
61 ogledov

Olimpija vrgla rokavico, Maribor na potezi

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so na tekmi 30. kroga Prve Lige TS prišli do pomembne zmage na gostovanju v Domžalah (1:0) in večnemu tekmecu pobegnili na pet točk razlike. Celjani so na domačem terenu nadigrali Luko Koper (3:0).

V tekmi brez veliko priložnosti je edini zadetek prispeval Rok Kronaveter in poskrbel, da bodo branilci naslova Mariborčani na lestvici za Ljubljančani tudi po 30 tekmah. Olimpija je sicer prvič po štirih medsebojnih obračunih premagala Domžalčane, ki po osmem porazu v sezoni ostajajo na tretjem mestu.

Po previdnem začetku tekme, ki sta si jo ogledala tudi nekdanji napadalec Olimpije Andraž Šporar in nesojeni "zmaj" Danko Lazović, so prvi zagrozili domači prek Antonia Manceja, ki je s prsmi usmeril žogo proti golu, Aleksander Šeliga pa jo je z nekoliko težavami ukrotil. Malce pozneje je Nemanja Mitrović skorajda presenetil svojega vratarja, ko mu je želel z glavo vrniti žogo, vendar malce premočno, tako da je žoga šla mimo Šelige, a na srečo Ljubljančanov tudi mimo vrat.

V 16. minuti je v domžalskem kazenskem prostoru žoga domnevno v roko zadela Gabra Dobrovoljca, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen, sledilo pa je zatišje, kar zadeva priložnosti, ki je trajalo do 38. minute, ko je sam proti vratom Olimpije stekel Juninho, a je Dejan Kelhar popravil predhodno napako, v kazenskem prostoru ujel Brazilca in mu izbil žogo.

Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil veliko razburjenja, v 55. minuti je proti vratom stekel Ricardo Alves da Silva, a malce z leve strani zadel le zunanji del mreže. Deset minut pozneje je Julius Wobay meril prav tako premalo natančno, Kelhar pa je malce pozneje zatresel vratnico po strelu z glavo.

V 69. minuti pa so Ljubljančani povedli, po podaji iz kota je povsem sam sredi kazenskega prostora ostal Rok Kronaveter in z nogo Olimpiji priigral vodstvo. Do konca tekme sta imeli obe ekipi le še nekaj polpriložnosti, tako da se izid ni več spremenil.

Celje nerešljiva uganka za Koper

Celjani nadaljujejo ugodno tradicijo proti Koprčanom. Že na osmi zaporedni tekmi jih nogometaši z Obale niso premagali. Ti so bili danes daleč od uspeha, saj so večino tekme igrali z igralcem manj. Celjani so številčno prednost znali unovčiti in se na lestvici povzpeti pred današnjega tekmeca na osmo mesto.

Celjani so zanesljivo dobili prvi polčas. Do izključitve Marina Jurine, ki je po dveh rumenih kartonih moral z igrišča že v 27. minuti, so bili Koprčani sicer enakovreden tekmec domačim, po rdečem kartonu pa so celjski nogometaši hitro unovčili številčno prednost. Najprej je v 36. minuti zadel Matej Podlogar po podaji Tadeja Vidmajerja z leve strani, štiri minute zatem pa je Sunny Omoregie iz bližine unovčil podajo z desne strani Tilna Klemenčiča.

Že pred tem je najprej v enajsti minuti Fabian Lokaj preizkusil Matica Kotnika, v 25. minuti pa je na drugi strani sprožil Esteves De Sousa, izkazal pa se je Vjekoslav Tomić.

V drugem polčasu sta prva resneje zagrozila Milan Spremo, ki je v 57. minuti sprožil od daleč, Tomić pa je bil na mestu, in Podlogar, ki je štiri minute pozneje dvakrat prišel do strela, a izida ni spremenil. Sledilo je obdobje brez priložnosti, Celjani so povsem umirili igro, a v 81. minuti še povišali prednost. Luka Batur je slabo izbil žogo iz svojega kazenskega prostora, ta je prišla točno na noge Janeza Piška, ki je nato s strelom z roba kazenskega prostora dosegel svoj prvoligaški prvenec.

Prva Liga TS, izidi:

Celje - Luka Koper 3:0 (2:0)
Domžale - Olimpija 0:1 (0:0)
Gorica - Krka 1:0 (0:0)

Nedelja, 17. april:
16.55 Krško - Maribor
19.00 Zavrč - Rudar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.