Šport > Košarka
51 ogledov

Olimpija razširila kader za novo sezono

nikola janković Twitter/ABA liga
Union Olimpija je predstavila dve novi okrepitvi.

Košarkarski klub Olimpijo je okrepil 22-letni in 207 centimetrov visoki srbski center Nikola Janković, ki je v sezoni 2015/16 nosil dres Mega Leksa.

Janković je v ligi Aba imel povprečje 9,3 točke in 6,1 skoka na tekmo. Novi član ekipe je tudi organizator igre Justin Robinson (188 cm, 1987), ki je nazadnje igral v grški prvi ligi za Trikallo.

Janković, ki je v mladinskih kategorijah osvojil kar štiri medalje z mladimi reprezentancami Srbije, je z Unionom Olimpijo sklenil enoletno pogodbo. V mladinskih kategorijah je nosil dres FMP in Crvene Zvezde, v tujini pa je nastopal za belgijska kluba Charleroi in Pepinster.

Robinson, ki se je z Unionom Olimpijo dogovoril za enoletno sodelovanje, je v sezoni 2015/16 v povprečju dosegal 12,3 točke, 2 skoka in 2,1 podaje na tekmo.

Britanec, ki se je šolal v ZDA (Rider, NCAA), je bil U18 reprezentant Velike Britanije, članski dres reprezentance pa je nosil na kvalifikacijah za Eurobasket 2011 in na Eurobasketu 2013 v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.