Šport > Nogomet
41 ogledov

Olimpija še do četrte zmage nad Aluminijem

nogomet Saša Despot
Nogometaši Olimpije so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani s 3:0 (2:0) premagali Aluminij.

Nogometaši Olimpije so še četrtič to jesen ugnali Aluminij, po prvenstveni zmagi v Kidričevem in dvema pokalnima zmagama (2:1, 4:1) so bili v prvenstvu uspešni še v Stožicah. Z uspehom so se po remiju v Novi Gorici vrnili na zmagovite tirnice in se vodilnim Mariborčanom spet približali na točko zaostanka.

Olimpija je v tekmo krenila brez reprezentančnih zveznih igralcev, zaradi kartonov kaznovanega Mihe Zajca in Roka Kronavetra, ki ima težave z zobmi, pokazalo pa se je, da je bil to velik primanjkljaj. Zvezna vrsta, v kateri je bil tokrat tudi Blessing Eleke, je bila v razbijanju obrambne postavitve gostov v prvem polčasu brez idej, naredila veliko napak pri podajah, toda Ljubljančani so kljub temu do odmora dosegli dva gola.

Prvega že v prvi nevarnejši akciji v 17. minuti, in sicer po prekinitvi, ko je Etien Velikonja z desne stranske črte izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru je bil najvišji Dejan Kelhar, njegov strel z glavo pa je bil dovolj natančen za vodstvo 1:0. Tudi drugi gol prvakov je bil bolj plod slučajnosti kot kakovostne akcije. Danijel Miškić se je odločil za strel od daleč, zadel Josipa Zebo, a žoga je spet prišla do njega, v drugo pa je presenetil gostujočega vratarja.

Ob koncu prvega dela so Kidričani pokazali nekaj več želje po napadih, nekajkrat poskušali s streli od daleč, priložnost je zamudil Lovro Cvek, a so bili domači vseeno bližje tretjemu golu kot gosti prvemu. Darijan Matić je namreč v 37. minuti s strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

Ob odmoru je domači trener v slačilnici pustil Leona Benka, zamenjal ga je Ricardo Alves, izkazalo se je, da je bila to odlična poteza. Alves je v 54. minuti začel lepo akcijo, s podajo v kazenskem prostoru našel Andraža Kirma, ta ni okleval s podajo v sredino, kjer pa je žogo zgrešil Velikonja, Eleke pa je s težkega položaja slabo streljal.

Zato pa je imel Eleke prste vmes pri tretjem golu Ljubljančanov. Potem ko je na drugi strani ljubljanski vratar Rok Vodišek ubranil nevaren strel Dejanu Krljanoviću, je Nigerijec prodrl po desni strani, zavrnil žogo do Alvesa, ta pa jo je v kazenskem prostoru mirno zaustavil in z natančnim strelom premagal vratarja Luko Janžekovića.

Po tretjem golu so Ljubljančani stopili s plina, Aluminij je bil nevarnejši, sprožil nekaj nevarnih strelov, a izid se ni spremenil.

Prva liga TS, 18. kolo:

Maribor : Krško 4:0 (4:0)
Zahović 8., Vršič 15., Tavares 18., Sallalich 36.

Domžale : Celje 2:1 (1:0)
Vetrih 19., Vuk 50.; Hadžić 71.

Luka Koper : Gorica 0:0 (0:0)

Rudar Velenje : Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Glavina 73., Grgić 82.

Olimpija Ljubljana : Aluminij 3:0 (2:0)

LESTVICA:
1. Maribor 40 točk
2. Olimpija Ljubljana 39
3. Domžale 35
4. Celje 26
5. Rudar Velenje 23
6. Gorica 23
7. Luka Koper 23
8. Krško 19
9. Aluminij 15
10. Kalcer Radomlje 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.