Šport
37 ogledov

Dva avtogola Rajčevića, Zahović besen na igralce

NK Celje Jure Veber
Nogometaši Olimpije so na uvodu v 14. kolo remizirali v Velenju (0:0). Koper je doma premagal Zavrč (2:1). Celje je, po dveh avtogolih Aleksandra Rajčevića, presenetljivo slavilo v Mariboru (1:2).

Pred okrog 5000 gledalci v Ljudskem vrtu so nogometaši Celja presenetljivo premagali udeleženca Lige prvakov (1:2), tragični junak dvoboja je bil branilec Maribora Aleksander Rajčević, ki je zabil kar dva avtogola. Edini gol za domače je dosegel Luka Zahović in se tako utrdil na vrhu lestvice strelcev Prve lige TS (8 golov). Vijoličasti, ki so ob koncu prvega dela ostali brez izključenega Mitje Vilerja, se bodo na gostovanje pri Chelseaju podali s tretjega mesta v državnem prvenstvu, Celjani so peti in so ujeli priključek z ekipami na vrhu lestvice. 

Dvoboj Maribora in Celja je bil tudi obračun ekip z najdaljšim nizom neporaženosti. Vijoličasti niso poznali poraza na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, medtem ko so Celjani zadnjič izgubili v drugem krogu sezone. 

Celjani so takoj pokazali, da bodo neugoden tekmec, že v šesti minuti je Blaž Vrhovec s prostega strela s 25 metrov zadel vratnico. Le minuto pozneje so gosti povedli, po podaji Danijela Miškića z desne strani je pred vrati nespretno reagiral Rajčević in žogo poslal v lastno mrežo. Domači so prvič resneje zagrozili v 14. minuti, ko je Zahović s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Isti igralec pa je na veselje domačih navijačev natančneje meril v 30. minuti, ko je po podaji Vilerja žoga prišla do Dareta Vršiča, ta jo je preusmeril do mladega mariborskega napadalca, ki je iz bližine dosegel že svoj osmi zadetek v sezoni. Takoj zatem je prišel na drugi strani do strela Sunny Omoregie, Jasmin Handanović in Rajčević pa sta preprečila nov zadetek gostov. V 38. minuti pa je sodnik Damir Skomina na veliko začudenje in ob velikem negodovanju pokazal drugi rumeni karton Vilerju, ta naj bi simuliral prekršek.

V drugem polčasu so številčno oslabljeni domači uvodoma izpeljali nekaj bolj ali manj nevarnih akcij, med drugim se je ena končala z malce premalo natančnim strelom Rajčevića z glavo, Agimu Ibraimiju pa je poskus obranil Matic Kotnik. V 65. minuti je osmoljenec tekme Rajčević poskrbel za novo celjsko vodstvo. Po podaji Mislava Oršića je Sunny z glavo žogo usmeril v Rajčevića, od njega pa se je dobila za hrbet Handanovića. Vzdušje je bilo vse bolj vroče, v 75. minuti je moral na tribuno trener domačih Ante Šimundža, ki ga je razburila odločitev, da je Zahović v prejšnjem napadu igral z roko. Zatem je Valon Ahmedi namučil domačega vratarja, kar pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Karapetrović po remiju: "Prikrajšani za dve enajstmetrovki"

Karapetrović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana | Avtor: SPS/NkOlimpija SPS/NkOlimpija

Po 21 medsebojnih prvenstvenih tekmah Rudarja in Olimpije se je prvič primerilo, da gledalci niso videli zadetkov. Olimpija je bila malce boljši tekmec, a kljub temu še petič zaporedoma ostala brez zmage na gostovanjih. Daljši niz imata le Krka in Gorica, ki v tej sezoni v gosteh sploh še nista zmagali. Olimpija po petem neodločenem izidu v sezoni ostaja v stiku z vrhom lestvice, Rudar pa je zadržal sedmo mesto.

Čeprav so Ljubljančani v uvodnih minutah delovali odločneje, so Velenjčani hitro prevzeli pobudo in v 20. minuti prišli do prve resne priložnosti. Po podaji Maria Babića iz kota je z glavo streljal Elvedin Džinić, Aleksander Šeliga pa je dobro posredoval. V nadaljevanju so tako kot domači tudi gosti prišli do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi oziroma premalo natančni.

V 48. minuti je z desne strani kazenskega prostora dobro meril Andraž Šporar, Matjaž Rozman pa je z obrambo preprečil zadetek. V nadaljevanju resnih priložnosti ni bilo. V 78. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen po padcu Šporarja na robu kazenskega prostora, a so sodniki ocenili, da je šlo za simuliranje in ljubljanskega napadalca kaznovali z rumenim kartonom. 

V 82. minuti je s prostega strela malce z desne strani z 20 metrov poskusil Miha Zajc, Rozman je žogo odbil čez gol. Malce za njim je Kenan Bajrić s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, v 88. minuti pa je najlepšo priložnost Rudarja na tekmi zapravil Leon Črnčič, čigar strel iz bližine je Šeliga obranil. Senad Jahić je v izdihljajih tekme s prostega strela meril premalo natančno.

Zavrč klonil na Bonifiki

Koper | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac

Nogometaši Kopra so s šesto zmago v prvenstvu in drugo domačo zaporedoma zadržali primat v spodnji polovici lestvice, na drugi strani pa je Zavrč prekinil niz petih tekem neporaženosti, a vseeno obdržal stik z vrhom lestvice. Velja omeniti, da se je izkušeni koprski vratar Ermin Hasić prebil na osmo mesto večne prvoligaške lestvice po številu odigranih minut. Po današnjih 90 jih ima po podatkih uradne spletne strani tekmovanja skupaj 29992.

V tekmo so bolje vstopili gosti. V uvodnih minutah je najprej poskusil Dino Kresinger, a meril mimo vrat, v drugem nevarnem napadu pa je po strelu Jureta Matjašiča žogo pred golovo črto izbil koprski branilec Miha Gregorič. Rumeno-modri so vrnili s konkretnejšo mero in povedli. Po eni izmed visokih podaj v kazenski prostor gostov se je dobro znašel Uroš Delić, ki je z glavo dosegel svoj prvi gol v slovenski Prvi ligi TS. V nadaljevanju tekme je igra potekala bolj ali manj na sredini igrišča, kjer so za odtenek več kombinirali gosti, ki pa so bili v končnici akcij premalo iznajdljivi. Konkretnejši so bili domači, ki bi po podaji Domna Črnigoja in poskusu Anteja Mitrovića v 38. minuti lahko dosegli še drugi zadetek, a se je izkazal Marko Ranilović.

Domači so v drugem polčasu spet hitro zadeli. V enem od protinapadov je Mitrović premešal obrambo Zavrča, podal žogo do osamljenega Mitje Lotriča, ki z mu z vsega nekaj metrov ni bilo težko žoge poslati v prazno mrežo. Gostujoči trener Željko Orehovec je v igro poslal Dorisa Kelenca. Slednji je v 64. minuti s prostega strela z 20 metrov dobro streljal, toda žoga je za približno pol metra zletela čez gol. Isti igralec je v 80. minuti močno sprožil s 25 metrov, tudi takrat pa so ga od zadetka ločili centimetri. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z 2:0, je v zadnjem napadu na tekmi Lovro Cvek v gneči dosegel edini zadetek gostov.

Prva liga TS, 14. kolo:

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)

Luka Koper : Zavrč 2:1 (1:0)
Delić 13., Lotrič 56.; Cvek 93.

Maribor : Celje 1:2 (1:1)
Zahović 30.; Rajčević 7./ag, 66./ag
RK: Viler (Maribor) 37.

Ob 15.00:
Krka - Domžale

Ob 17.00:
Kalcer Radomlje - Gorica

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.