• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Tretja tekma finala lige Telemach

0 komentarjev

Olimpija v zadnji minuti zgrešila pet trojk

Krka je v Tivoliju v finalu lige Telemach premagala Union Olimpijo s 76:74 in v zmagah povedla z 2:1. Tako je pred domačo tekmo le še zmago oddaljena od naslova državnega prvaka.

Lojze Grčman, Igor Kovačič / Ljubljana / Foto: Anže Petkovšek

/ Osveženo:

Košarkarji Krke so si zagotovili imenitno izhodišče za naskok na svoj tretji naslov državnega prvaka. V tretji tekmi finala so v Tivoliju vodili vseh 40 minut. Zadevali so takrat, ko je bilo najbolj nujno, Olimpijo pa sta pokopala slabša obramba in predvsem zelo skromen met za tri točke. Zanimivo je, da so oboji zadeli sedem trojk, vendar je Krka izza črte metala 14-krat, Olimpija pa kar 32-krat. Obupen večer je imel predvsem Sašo Ožbolt, ki od sedmih poskusov za tri ni zadel nobenkrat.

Kljub strelsko vročemu Vladu Ilievskemu so slavili Novomeščani. (Foto: Anže Petkovšek)

Kljub temu se je Olimpija vrnila v igro. Krka je v zadnji četrtini že po minuti in 16 sekundah izpolnila bonus štirih osebnih napak. Tako je imela Olimpija številne proste mete (43, Krka 18), vendar jih je zgrešila kar 14, Krka pa le tri. Zmaji so imeli celo zadnji napad pri zaostanku za dve točki. A so tudi pri tem Ljubljančane pokopale zgrešene trojke, v zadnji minuti jih je mimo obroča švignilo kar pet. "To je bila zelo težka tekma, čeprav smo potek dvoboja dobro nadzirali. Z malce sreče in veliko hrabrosti nam je le uspelo. Vsi fantje so igrali odlično. Stopili smo na drugo stopnico, želimo še na tretjo. Zdaj še bolj verjamemo v naslov prvaka," je povedal Smiljan Pavić. "To je super, uspel nam je velik podvig. Mislim, da smo pustili srce na igrišču in zasluženo zmagali. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas nosili skozi dvoboj," pa je dejal branilec, ki je bil eno od presenečenj tekme, Bojan Krivec.

Eden redkih strelsko navdahnjenih zmajev je bil Vlado Ilievski, ki je dosegel kar 25 točk, po koncu pa potrto dejal: "Na koncu je odločilo teh nekaj metov, žoga preprosto ni šla skozi obroč. Krka je vso tekmo odigrala osredotočeno in zasluženo zmagala. Vseskozi smo jo lovili, a se ni izšlo. Brez rotacije visokih igralcev pač ne gre, le s trojkami pa ne pridemo daleč. Košarka ni le met za tri točke."

Liga Telemach, 3. tekma:

Union Olimpija : Krka 74:76 (15:28, 36:43, 48:58)
Ilievski 25, Klobučar 10, Bavčić in Djordjević po 9; Ikonić 15, Krivec 12, Pavić in Balažič po 10

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima