Šport
25 ogledov

Olimpija z novim košarkarjem

Halil Kanacević Union Olimpija
Union Olimpija se je dogovorila za enoletno sodelovanje s Halilom Kanacevićem. Gre za 203 cm visokega in 22-letnega košarkarja, ki lahko igra na obeh centrskih položajih.

Halil Kanacević, ki ima poleg ameriškega še črnogorsko državljanstvo, je v sezoni 2013/2014 nastopal za univerzo St. Joseph's. V študentski ligi NCAA je v povprečju dosegal 10,8 točke, 8,8 skoka, 4,4 podaje in 1,5 blokadi na tekmo v 32 minutah igre. 

Kanacević se je rodil v New Yorku, kamor so iz Črne gore migrirali njegovi starši. Svojo košarkarsko pot je začel na univezi Hofstra v NCAA, kjer je v sezoni 2009/2010 v povprečju dosegal 8,6 točke, 7,6 skoka in 2 blokadi na tekmo. Po zamenjavi trenerja na univerzi, se je odločil, da odide na univerzo St. Joseph's, kjer je nadaljeval igranje košarke in tudi uspešno doštudiral.

Halil Kanacević | Avtor: Union Olimpija Union Olimpija
V sezoni 2013/2014 je njegova univerza osvojila naslov prvaka Atlantic 10 divizije. Kanacević je bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja divizije, v prvo peterko turnirja in v drugo najboljšo peterko celotne divizije. Ker je šolanje zaključil že decembra 2013, se je po končani košarkarski sezoni v NCAA, odločil, da odide v Evropo in aprila 2014 podpiše profesionalno pogodbo z italijansko Virtus Romo za zaključek prvenstva. Italijanom je pomagal do polfinala Serie A in v povprečju dosegal 5,1 točke ter 3,3 skoka na tekmo. Med poletjem 2014 je na letni ligi NBA nosil dres Denver Nuggets. Kanacević ima tudi črnogorsko državljanstvo in je leta 2011 igral na evropskem prvenstvu do 20 let v Španiji. 

"Kanacević je igralec, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Nima še veliko izkušenj z igranjem v Evropi, a verjamemo, da se bo hitro prilagodil. Sestavljamo mlado, borbeno in svežo ekipo. Zanj smo pridobili dobra priporočila in vem, da prihaja izjemno motiviran. Na centrskih položajih računamo še na mladega Vučetića, Murića, Mahkovica in Omića," je o novi okrepitvi dejal trener Uniona Olimpije Aleš Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.