Šport > Nogomet
58 ogledov

Olimpija začenja evropsko zgodbo

nogomet Saša Despot
Slovenski nogometni prvak, ljubljanska Olimpija, bo drevi ob 20.30 v Stožicah začel svoje evropsko potovanje.

Zeleno-bele na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov čaka slovaški Trenčin. Čeprav imajo Ljubljančani nekaj težav s poškodbami, pa napovedujejo boj za zmago in napredovanje.

Trener Rodolfo Vanoli na obračunu s Slovaki zagotovo ne bo mogel računati na vratarja Nejca Vidmarja, branilca Nemanjo Mitrovića in vezista Roka Kronavetra, vprašljiv pa je tudi Nik Kapun. Kljub temu verjamejo, da bo ekipa, ki bo pritekla na igrišče, povsem konkurenčna. Spomnimo, v prestopnem roku so se Ljubljančani okrepili z Andražem Kirmom, Etienom Velikonjo, Leom Ejupom in Đorđejem Crnomarkovićem.

Eden ključnih igralcev pa bo kapetan Darjan Matić, ki Trenčin vidi kot premagljivo oviro. "Trenčin je premagljiv, igra moderen nogomet, pritiska visoko, ampak s tem pušča prostor, ki ga bomo skušali izkoristiti. Zagotovo imamo več možnosti, kot jih je imela Portugalska pred evropskim prvenstvom," pred tekmo pravi Matić.

Povratna tekma bo prihodnji teden na Slovaškem.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.