Šport > Nogomet
9 ogledov

Olimpija in Maribor v polfinalu

Krka - Rudar, pokal Slovenije twitter NK Rudar Velenje
Znani so vsi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije. Po Domžalah so si danes napredovanje zagotovili še Olimpija, Krka in Maribor.

Ljubljančani so v četrtfinalu igrali proti Aluminiju. Potem ko so domačo tekmo dobili z 2:1, so danes v Kidričevem zmagali zanesljivo s 4:1. Olimpija je že v prvem polčasu pokazala, da bo ona tista, ki se bo veselila polfinala. Miha Zajc v 11. in Etien Velikonja v 25. minuti sta poskrbela za vodstvo z 2:0. Na 1:2 je znižal Alexander Srdić v 56. minuti, polfinale ljubljanske ekipe pa sta nato potrdila še Leon Benko z zadetkom v 61. in Andraž Kirm v 78. minuti.

Novomeščani so glavni korak k polfinalu naredili že v gosteh, ko so zmagali z 2:0. Tokrat so se sicer doma proti velenjskemu Rudarju znašli v visokem zaostanku z 0:2, a se vrnili in tekmo končali z 2:2. Za drugoligaša iz Novega mesta je oba zadetka dosegel Miha Kostanjšek, in sicer v 45. in 57. minuti, pri Rudarju pa sta bila pred tem uspešna John Mary v 12. in Dominik Glavina v 27. minuti.

V zadnjem četrtfinalnem obračunu je Maribor gostil Gorico. Potem ko sta se tekmeca v Novi Gorici razšla z 1:1, gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Videli pa so kar nekaj priložnosti na obeh straneh, sprememba začetnega izida je bila blizu predvsem v prvem polčasu, ko sta obe ekipi po enkrat zatresli okvir vrat. Najprej je v osmi minuti domači branilec Marko Šuler zadel prečko, v 23. minuti pa je Dejan Žigon žogo poslal v vratnico. Tudi v nadaljevanju dvoboja so se priložnosti vrstile, vendar strelci tokrat niso bili uspešni.

Že v torek so Domžalčani na povratni četrtfinalni tekmi na domačem igrišču premagali Krško z 2:1, dobili pa so tudi že prvo tekmo v gosteh z 2:0. Za Domžale sta v torek zadela Elvis Bratanović v 20. in Žan Majer v 58. minuti, za goste pa je bil uspešen Nermin Haljeta v 89. minuti.

Pokal Slovenije, četrtfinale, izidi:

Domžale - Krško 2:1 (1:0)  /2:0/

Krka - Rudar Velenje 2:2 (1:2)   /2:0/

Aluminij - Olimpija 1:4 (0:2)  /1:2/

Maribor - Gorica  0:0  /1:1/

/.../ - rezultati prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.